Изграждането на силна и хармонична любовна връзка изисква постоянна работа върху себе си. Това включва  компромиси и готовност за жертви. а може ли да е по-просто от това? Оказва се, че да.

Нарича се "правилото 2-2-2". 

Снимка: iStock

Романтичната любов заличава всички различия и дава усещане за безгранично щастие. Когато една връзка започва, си мислим, че винаги ще бъда такава - изпълнена със страст, романтика и нови преживявания. Но след това заживяваме заедно, появяват се проблемите от ежедневието, домакинство, децата и работата и всичко се променя.

Чувствата избледняват и страстта намалява. С течение на годините много съпрузи започват да се отдалечават един от друг. И в крайна сметка всеки от тях открива, че до него вече не е романтичния партньор от началото - духовно близък човек, когото някога е обичал, а човек, с когото дели жилищна площ и бюджет.

Неусетно възниква въпросът: защо се случва това? Има ли рецепта за щастлива и дълга връзка.

През 2015 г. потребител на популярната платформа Reddit с псевдоним ckernan2 признава, че знае такава рецепта. Това е правилото "2-2-2", което помага да се избегне рутината и да се "разпали огънят" на романтиката в една връзка.

Според него точно това му позволили да остане на една и съща вълна с половинката си в продължение на много години. 

В правилото 2-2-2 няма нищо сложно или революционно. Всяко число обозначава определен период от време, който ще ви помогне да се сближите с партньора си.

Първите две.

На всеки две седмици планирайте романтична среща с любимия човек на неутрална територия. Това може да бъде съвместно пътуване извън града, посещение на ресторант или пикник в парка. Важно условие: на вашата среща не трябва да присъстват други хора (приятели, родители или деца). Струва си да прекарвате време насаме един с друг, както сте го правили в началото на връзката си.

Тези романтични срещи могат да ви помогнат да се почувствате отново свързани с партньора си - да разберете с какво живее и за какво се грижи.

Освен това вероятно ще се подготвяте за срещата - ще се обличате специално, ще се гримирате и ще си правите прическа. Това означава, че любимият ви ще има възможност да ви види в нова светлина и извън обичайния домашен пейзаж.

Снимка: iStock

Втората двойка.

На всеки два месеца планирайте съвместен уикенд. Забравете за домашните задължения. Те могат да почакат няколко дни. Съсредоточете се само върху това да се отпуснете заедно с партньора си. Смяната на обстановката и новите преживявания ще обогатят връзката ви. И може би дори ще насърчите някои интересни експерименти. Преди колко време опитахте нещо ново в леглото? 

Снимка: Pinterest.com

Третите две.

Ходете на почивка заедно на всеки две години.

И тук важи правилото, че трябва да сте само двамата. Можете да отидете в нова страна или да отидете в познат хотел, в който сте почивали като по-млада двойка и имате много приятни спомени. Важно е също така да изберете дестинация за почивка и маршрут на пътуване заедно с любимия човек. Този свързващ фактор ще допринесе за това бъдещите празници да бъдат приятни и за двамата партньори и ще укрепи връзката ви.