Колкото по тъмнозелена е една храна, толкова по-полезна е тя за организма. За този тип храни важи правилото - по-малко термична обработка, повече запазени полезни свойства. Зелените храни може да приготвяте по различен начин, за да извлечете максимума от тях, а и за да нахраните тялото си отвътре. Но с тях може да приготвяте и различни маски за лице, с който външно да повлияете на кожата при проблеми или просто за тонизиране и подхранване.
Кои зелени храни за какво да полезни?
Кивито премахва черните точки.
Броколито - дава много витамини и се бори с умората.
Лаймът изравня тена на лицето.
Авокадото подхранва кожата.
Гроздето и краставицата хидратират в дълбочина.
Спанакът избелва пигментните петна.
Кейлът заглажда несъвършенствата.