Колкото по тъмнозелена е една храна, толкова по-полезна е тя за организма. За този тип храни важи правилото - по-малко термична обработка, повече запазени полезни свойства. Зелените храни може да приготвяте по различен начин, за да извлечете максимума от тях, а и за да нахраните тялото си отвътре. Но с тях може да приготвяте и различни маски за лице, с който външно да повлияете на кожата при проблеми или просто за тонизиране и подхранване. 

Кои зелени храни за какво да полезни?

Кивито премахва черните точки.

Броколито - дава много витамини и се бори с умората.

Лаймът изравня тена на лицето.

Авокадото подхранва кожата.

Гроздето и краставицата хидратират в дълбочина. 

Спанакът избелва пигментните петна. 


Кейлът заглажда несъвършенствата. 

Снимка: iStock