Маринатата на киселите краставички може да се използва по много, при това все интересни и вкусни начини. Затова, след като изядете хрупкавите корнишони, не я изхвърляйте. Оставете я и ползвайте за:
Мариноване и окрехкотяване на месо
Сокът на киселите краставички е достатъчно пикантен, за да придаде свеж вкус на свинско, пилешко или телешко. Оцетът в него пък ще помогне месото да стане още по-крехко. Застелете дъното на тавичка с парчетата месо, залейте със сока и покрийте с фолио. Оставете поне за час. По желание може да добавите от любимите си свежи и сухи подправки - черен пипер, розмарин, синапено семе и др.
За салати
Вместо да използвате нови количества оцет, сол и черен пипер за салатите, използвайте водата от краставичките. За да направите дресинг, просто добавете и достатъчно количество зехтин.
Нова туршия
Във водата от краставичките може да нарежете чери домати, зеле, тиквички, патладжан или да сложите нови краставички. Затворете буркана с капачка и оставете в хладилника. Ферментиралите продукти са изключително полезни за чревната флора.
Напитка за освежаване
Сокът на краставичките е изключително вкусен и някои хора го пият направо от буркана. Ако обаче ви се струва прекалено кисел или солен за директна консумация, разредете го с вода. Вкусът му е натурален и жив. Хората, които спортуват активно, често добавят към водата, която пият, плодова или зеленчукова вода. Това се прави не само за вкус, но и за по-добро усвояване на течностите.