Anita Šumer е словенски пекар на хляб и учител. Тя прави красиви произведения на изкуството от хлябовете, които меси. В прясно втасалото меко тесто, тя извършва фини разрези и така оформя цветя, птици, плетеници, геометрични фигури и др.
Точността на ръката и тънкото острие са особено важни, за да стане фигурата красива. При по-дълбок разрез, кората ще се вдигне повече. При по-плитък, може да стане несиметрично.
Поръсването с брашно и използването на шаблони е друг начин за декорация, който Анита използва. Преди да сложи щампата, тя леко намокря хляба с вода, за да залепне хартията по-добре.
Обикновено Анита прави хлябовете си с висока хидратация - около 68%, което означава, че то е меко (по-скоро като каша) и лепкаво, а когато се изпече в средата му се образуват дупчици. Тестото се оставя да втасва на студено цяла нощ.