Николаос Цитиридис гостува в дома на шеф Петър Михалчев в село Егълница. Като един от журито на "Master Chef" той вече избра кои са най-добрите хоби готвачи, които да продължат към финалите на кулинарното състезание. 

При срещата си с водещия на "Шоуто на Николаос Цитиридис" шефът сподели, че никога не би опитал прилеп в каквото и да е ястие. Петър Михалчев е изключителен привърженик на японската култура и поне два пъти годишно прекарва по месец и половина в Страната на изгряващото слънце. Една от най-големите му гордости както за него, така и за екипа му е, че е готвил за японския премиер. Според него българинът е много добър човек, но когато е на маса. А японците са много по-задружен народ.

"Баща ми работеше в Института по заразни и паразитни болести. Вземаше азот от работата си и ми хвърляше в леглото. Креватът ми започваше да пуши и аз бях най-щастлливото дете. Аз съм първият готвач, който е готвил с течен азот и сух лед у нас.", сподели още шефът. 

На въпроса с какво се храни един шеф готвач вкъщи по време на извънредно положение, Петър Михалчев даде интересен отговор.

"Ядем от една и съща тава с кучето – вчера менюто ни беше дроб сарма. За нея добавям кучешки гранули, на мен - черен пипер."

Едно от хобитата му е да стреля с арбалет. Успя ли да оцели ябълка от 50 метра - вижте във видеото.


Целите епизоди на "Шоуто на Николаос Цитиридис" може да гледате на bTV PLus. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement