Николаос Цитиридис гостува в дома на шеф Петър Михалчев в село Егълница. Като един от журито на "Master Chef" той вече избра кои са най-добрите хоби готвачи, които да продължат към финалите на кулинарното състезание. 

При срещата си с водещия на "Шоуто на Николаос Цитиридис" шефът сподели, че никога не би опитал прилеп в каквото и да е ястие. Петър Михалчев е изключителен привърженик на японската култура и поне два пъти годишно прекарва по месец и половина в Страната на изгряващото слънце. Една от най-големите му гордости както за него, така и за екипа му е, че е готвил за японския премиер. Според него българинът е много добър човек, но когато е на маса. А японците са много по-задружен народ.

"Баща ми работеше в Института по заразни и паразитни болести. Вземаше азот от работата си и ми хвърляше в леглото. Креватът ми започваше да пуши и аз бях най-щастлливото дете. Аз съм първият готвач, който е готвил с течен азот и сух лед у нас.", сподели още шефът. 

На въпроса с какво се храни един шеф готвач вкъщи по време на извънредно положение, Петър Михалчев даде интересен отговор.

"Ядем от една и съща тава с кучето – вчера менюто ни беше дроб сарма. За нея добавям кучешки гранули, на мен - черен пипер."

Едно от хобитата му е да стреля с арбалет. Успя ли да оцели ябълка от 50 метра - вижте във видеото.


Целите епизоди на "Шоуто на Николаос Цитиридис" може да гледате на bTV PLus.