Станислав Райчев спечели титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и стипендия за Le Cordon Bleu в Лондон на големия финал на шоуто вчера по bTV. Той надделя над Цветомира Ванчева в равностоен дуел на титани и доказа, че ясната цел, гарнирана с желание, талант и постоянство се превръща в успех. Той впечатли Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки със смели и иновативни идеи, изпълнени с техничност и класа. Пред погледите на съпругата си Цветомила и сина си Златомир, своите колеги от пожарната в Бургас и тези от кулинарното шоу, той вкара модерна българска нотка в своето авторско тристепенно меню и завоюва сетивата на журито. 

Предястието на Станислав беше  севиче от фагри с гуакамоле и чипс от кожа на риба, запечена и поръсена с шарена сол. За основно ястие новият MasterChef на България поднесе пред журито телешко бонфиле с крем от целина и пяна от лилав морков. Десертът беше дързък - сладка баница с печен лешник, свежи плодове и шоколадов мус.

От първите моменти в MasterChef Станислав показа желанието си да се научи и докаже. Бори се „със зъби и нокти” за престилката си. Никога не изгуби концентрация и готвеше с убеждението, че може да се справи с всяко предизвикателство. Професията му на пожарникар безспорно повлия на самообладанието му в кухнята. За да стигне до тук, той плати висока цена като жертва време със семейството си, но доказа, че всичко си е струвало. Огромното му израстване на кулинарната арена пролича ясно в ястията, които сервира на журито и получи заслуженото им признание.

Директорът на академия Le Cordon Bleu в Лондон – Chef Емил Минев го поздрави за страхотното постижение, което ще промени живота му и изрази нетърпението си да го посрещне в европейската столица на кулинарията.