В последно време актрисата Дженифър Гарнър се изявява като фермерка и сама отглежда продукцията си във фермата "Once Upon a Farm". Заедно с всички ползи от това сам да отглеждаш храната, която слагаш на масата си, Дженифър не пропуска да покаже някоя и друга здравословна рецепта в своя Инстаграм профил, която се явява алтернатива на пакетираните вкусотии, от които всички се изкушаваме понякога. В случая актрисата споделя две вкусни рецепти за чипс. Единият от червено цвекло, а другият от листа на кейл.

Чипс от червено цвекло

 

1. Загрейте фурната на 250 градуса.
2. Измийте цвеклото много добре.
3. Изрежете горната зелена част и нарежете на много тънки филийки. Използвайте ренде, ако така ще ви е по-лесно. Пазете си пръстите.
4. Залейте цвеклото със зехтин и го наредете върху хартия за печене.
5. Поръсете със сол.
6. Сложете във фурната за час.
7. Извадете и внимавайте – горещи са.
8. Насладете се! Вкусно!

Чипс от листа на кейл

1. Наберете, измийте, подсушете.
2. Изрежете дебелите жилки от средата на по-големите листа.
3. Сложете зехтин и поръсете със сол.
4. Ако искате, може да сложите настърган пармезан.
5. Печете на 200 градуса.
6. Печете ги директно на решетката на фурната върху хартия за печене.
7. Започнете да ги проверявате след 15-та минута, но изчакайте докато станат хрупкави – към 25 минута.