Стомасите ни ликуват при мисълта, че от 7 до 12 май ще могат да опитат от менютата на 24 избрани софийски ресторанта по време на Sofia Restaurant Week. Фестивалът се завръща за шести път с нови предложения, любими ресторанти и разнообразие, което ще задоволи дори и най-придирчивите. По време на фестивалната седмица ще можем да изберем дали да опитаме традиционна или модерна кухня, локални предложения, гурме, вегетариански и веган ястия, или пък да се потопим в екзотични вкусове. А защо да не пробваме няколко различни преживявания? 

Повдигаме завесата и представяме новите попълнения в града, както и в списъка с участници тази година: това са артистичните In Focus и европейската им кухня, Noah +359 и предпочитанията им за локални продукти, автентичното италианско преживяване в Il Siciliano, бягството от градската джунгла в Urban Table и смелото начинание Tenebris, който е първият тъмен ресторант в страната. В това издание ястията ще бъдат поднасяни с италианските вина SCAIA – чудесен избор за ценителите на виното. 

Подборът от стилове, вкусове, локации и преживявания е осъществен от експертите на Sofia Restaurant Week, така че да привлече всички любители на кулинарията, независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата им. Цената на всяко меню ще е 30 лв. 

Резервациите за Sofia Restaurant Week са отворени от 30 април 2019 г. чрез интернет страницата на Фестивала и приложението за мобилни телефони.