Световното по футбол е в своя разгар. Вторият полуфинал е между отборите на Хърватия и Англия. Кой ще отиде на финал? Ще го решат футболистите и... съдията. Ние обаче можем да решим чие традиционно ястие е по-вкусно.
Джинджифилов сладкиш на Хърватия или йоркширският пудинг на Англия? Гласувайте в анкетата, за да изберем победител.
Меджимурска гибаница е традиционен сладкиш от Хърватия, който често се поднася на сватби. Корите са точени кори, а между тях има плънка. Прави се колкото се може по-дебела и се подрежда на слоеве. Плънките са различни - с ябълки, извара, мак, орехи, заквасена сметана и др. Реже се на правoъгълни парчета и се поръсва с пудра захар.
Йоркширските пудинги са традиционно английско ястие. Прави се най-вече с прясно изпечено агнешко месо, но може и с ягоди и крем сирене. Хапва се вместо хляб. Подходящо е както за закуска, така и за вечеря. Добре е сместа да се направи още от вечерта. Тестото е като за палачинки. Получават се вкусни въздушни бухтички.