На 24 март имен ден празнуват Захари и Захарина. Почти небиблейско би било на този ден да не приготвите сладък десерт със захар. Имаме няколко чудесни предложения.

Наричат ги „Букли“ или „Буклите на Шилер“, но са по-известни просто като фунийки с крем. За приготвянето им ви е нужно 1 ч. ч. + 300 г захар. h

Снимка: Бистра Момова

Може и да направите една проба за Великден с чуден козунак. Приготвянето му изисква време, защото е нужно малко повече, докато втасва. Но накрая ще имате мек, пухкав и сладък десерт.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

За обяд – нещо леко и различно. Романеско броколито е с фин и лек вкус. Ако не приготвяте и не ядете броколи и карфиол, заради проблеми със стомаха, това е продуктът, с който ще си осигурите същия вкус, но без дразненето. 

Макар пролетта все още да се колебае дали да дойде, в магазините все по-често започват да се появяват опаковки с прясна коприва. Зажаднели за витаминозна, зелена и лека храна, може да приготвите тази изключително бърза и вкусна супа за вечеря.

Снимка: istockphoto.com

На 25 март празнуваме Благовещение. Имен ден имат хората, носещи имената Блага, Благовеста, Благой и производни. Да, това определено ще е уикендът на сладките неща. Нещо благичко за неделя? Защо пък не! Независимо дали имате повод, или не.

Хулиганският сладкиш може да направите с почти всички плодове – ябълки, круши, сливи, дори грозде (без семки).

125 г захар и 225 г пудра захар са нужни за вкусен пандишпанов сладкиш с лек лимонов крем и за финал целувки с нежен златист загар.

За обяд – дюнер или пък картофи. Картофените рози са по рецепта на Нeйа – гласът, който може би често слушате по радио N-JOY. Рецептата е лесна и ефектна и е част от нейната готварска книга. 

Този домашен дюнер ще преобърне представите ви за арабско ястие. Той не е нито мазен, нито тежък.

Снимка: Росица Николова

Пастата е нещо, което обожават дори злоядите деца. В този вариант се приготвя бързо и лесно. Ако ще я предлагате на деца, просто пропуснете чесъна накрая.