До настъпването на астрономическото лято остават 5 дни. Можем да забързаме времето, като си приготвим вкусни морски изкушения. Всеки ден bistro ви предоставя по няколко рецепти на морски тематика, част от поредицата с BISTRO на море.

Започнете съботата с нещо не просто вкусно, но и красиво. Вижте статията, за да си направите ей тези, красиви филийки. Филията е най-лесната закуска – хляб и каквото имате за мазане в хладилника. За да ги направите с такава украса, трябва съставките ви да са течни и в контрастни цветове – масло, мед, тахан и т.н.

Снимка: Росица Николова

 

Какво е лято без миди? Пригответе ги с бяло вино и чесън. Става лесно и рецептата е подходяща дори за хора, които са новаци в кухнята.

 

Ако обаче търсите нещо по-традиционно – защо да не е леща? Тази е хем класика, хем с нещо различно.

 

В ранния съботен следобед може би ви се прияжда нещо сладко?  Според прогнозата в dalivali времето ще е дъждовно. Останете си на сухо, но не забравяйте, че е лято и ледените десерти са на почит.

 

 

И отново нещо по-класическо – бисквитена торта. Но, както винаги, с щипка различност.

Снимка: Росица Николова

 

За вечеря пригответе този дроб. Чудесен е в компанията на диви, ароматни гъби и хрупкава салвия. Отворете си една студена бира и – нека да е лято!

 

Ако станете малко по-рано в неделя и направите това билково масло, всички ще бъдат възхитени. Предлагаме ви го във форма на сърце и с аромат на мащерка, но вие може да го направите и в обикновен правоъгълник и с подправка, която ви е любима. Допълнителните аромати и вкусът правят иначе обикновеното масло прекрасно и вкусно ястие за една препечена филийка. Сипете си кафе и се насладете на неделната сутрин!

Снимка: Росица Николова

 

 

Чудите се какво да готвите за обяд?

Защо не тези аюрведа картофи. Тайната им е в подправките. Иначе няма нищо сложно. Напрoтив – дори новак в кухнята би се справил.

Снимка: Росица Николова

 

В сезона на зелените смокини сме и ако ви се удаде възможност да имате по-голямо количество от тях, опитайте да направите това сладко. Вари се на котлона и от 101 смокини стават 4 буркана от по 1 литър. Става супер вкусно, а и ще си консервирате малко лято за зимата.

Снимка: Велислава Кирилова

 

 

Ако сте от предвидливите, които планират храненията си и за през седмицата, сега е времето да направите тези ядкови трюфели. Те са сладки, здравословни и може да ги носите навсякъде с вас. Отделете си малко време за тях в неделя следобед, за да имате питателна и здравословна закуска за понеделник.