Предложенията ни са простички, защото всички кулинари знаят, че колкото е по-семпла храната, толкова е по-вкусна. Всеки апетайзер се комбинира чудесно с бира - кралицата на прохладата в летните жеги.  

Диня със сирене фета и мента + светлата белгийска бира
Светлата белгийска бира ще се чувства чудесно в компанията на сирене и свежа подправка. В тази комбинация вкусовете взаимно се допълват, без някой конкретно да изпъква. 

Снимка: iStock

Абълка и бри + светла бира, тип лагер
Хлебният вкус на светлата бира подчертава маслените нотки в ароматното бри. Това придава допълнителен интензитет на ябълката. 

Пъпеш и мента + немски вайс
Пъпеш и мента е приятна лятна комбинация. Немският вайс привнася лека кисела нотка. 

Домат, моцарела и босилек + фландърският червен ейл 
Доматите, моцарелата и бослека ще се вплетат в страхотнакулинарна комбинация, като само ги залеете със светъл балсамико. За контраст добавете червен фландърски ейл. Той ще придаде свежест и дълбочина на ястието. 

Снимка: iStock



Аспержи и прошуто + ирландският червен ейл
Малцът и карамелът в ирландския червен ейл идеално подчертават пикантния вкус на прошутото и земния вкус на аспержите.

Снимка: iStock