Лятото е към своя край, независимо дали това ни харесва, или не. Усеща се по аромата на печени чушки, който все по-често се носи във въздуха и по броя на бурканите със зимнина, които запълват лавиците в килери и мазета. Лятото е почивка, но и готвене. Тези две неща в най-пълен смисъл присъстват в живота на последните участници в MasterChef. Какво правиха през топлия сезон Лора, Рори, Сияна и останалите властелини на кухнята? Вижте.

Това лято чаровната Лора Капустина си почива на къмпинг в Хърватия, в Турция и в Южна Африка. В Лефалале, провинция Лимпопо, тя посрещна и рождения си ден. 

"...след като видях жирафи на живо, съм сигурна, че трябва да си направя подарък и да си открадна един." Не знаем дали си е откраднала жираф, но сме сигурни, че е имала най-вкусната торта. 

А между пътешествията Лора сготви и страхотни неща - пълнозърнеста паста пене със сос бешамел със сирена и горчица и зеленчуци, мус от бял шоколад и босилек, добрич чийзкейк с лимони и пай с бутер тесто, горски плодове и крема сирене. Рецептите им споделя в блога си

Сияна Йорданова пък редува България с чужбина и море с планина. Белите плажове на остров Тасос бяха последвани от изкачване на Мальовица, след което обиколка на Българското Черноморие.

А междувременно похапна рапове на плажа в Синеморец и пица в Созопол. 

 

Американецът Рори Милър продължава да пътува, както правеше и през цялото време на участието си в MasterChef. И тогава той циркулираше между България и Румъния, най-вече заради пивоварната, с която се занимаваше в северната си съседка. След края на предаването Рори Милър е част от екипите на различни кулинарни проекти и места - готви с/в Манджа ван, ресторант "Кармаре".

Последното му пътешествие е част от програмата "Резиденция Баба" (инициатива, която свързва потенциала на младежи от града със знанието на баби от селата), като част от която поживя в село Типченица. 

Освен с бира и бирени курсове, това лято Рори се занимава и с приготвянето на различни видове бургери, множество барбекюта, бурито и др. 

Таня Попова, която в предаването доста често беше притеснена и вечно бързаща, в готвенето на ястия това лято е по-скоро традиционна и спокойна. Печен боб с наденица, пълнени тиквички с ориз, талиателе с домати, чесън, рикота, босилек и маслини и т.н. 

Таня е избрала спокойствието на живота в къща, в село край София. Което може би й дава и нужното лятно спокойствие, което мнозина търсят в пътешествията.