Когато човек е хоспитализиран, той би трябвало да получава питателна и здравословна храна. Тя трябва да помогне на организма да се справи със заболяването, да тонизира, възстанови силите и т.н.
Много болници в България изготвят менютата за пациентите с различни заболявания, според диетична номерична система по Певзнер. Тя се състои от 15 диети и комбинации помежду им, съобразени с различните болести.
Какво получава родилка в Япония?
Храната всеки ден е различна, но менюто винаги е с особено висока хранителна стойност. На втория ден след раждането родилката получава гъбена паста, варени картофи, броколи с бекон и салата, пилешка супа, хляб, плод и зелен чай.
Разгледайте галерията, за да видите каква е храната в Небраска, Детройт, Индия, Англия и др.
Закуска в болница Индонезия - овесена каша, варено яйце, плодове.
Закуска в болница в Испания
Разгледайте галерията, за да видите каква е храната в Небраска, Детройт, Индия, Англия и др.