Гергана е първият отпаднал участник от състезателното риалити на bTV "Фермата". Тя е на 31 години, от София. Внучка е на генерал Георги Милушев, който е последният шеф на Управлението за безопасност и охрана (УБО) по времето на Тодор Живков. Гергана е преживяла няколко лични драми, сред които и диагнозата „рак”. Успява обаче да се пребори. Участва във "Фермата", защото има нужда от адреналин, но и иска да покаже, че не е кифлата и капризната жена, която мнозина мислят, че е от пръв поглед. И успява да го докаже, защото всички други участници във "Фермата" признават, че тя не е спирала да работи. 

Откъде дойде идеята ти да се включиш във „Фермата“?
Пуснах заявлението си за участие във „Фермата“ веднага след финала. Получих вътрешен импулс да участвам, а аз гледам да се вслушвам в такива знаци. Реших да съм директна, не разказвах за дядо си, исках да ме изберат заради мен самата. Аз съм доста авантюристична личност. В живота си съм опитвала много неща за висок адреналин – скачане с бънджи, спортни коли, сноуборд. Но все исках нещо повече. Година и половина баба ме е гледала на село. Имах страхотни спомени от това време и исках с участието си да си спомня тези хубави дни.

Направи ли някаква специална подготовка – физическа, учене или друго, преди да влезеш?
Седмица преди да вляза мъжът ми ми направи страхотна изненада. Отидохме в Копривщица, където се срещнах с един фермер, който на ден доеше на ръка по 200 овце. Чистих обора, доих животни, цепих дърва. Друг човек от града пък ме заведе при баба си, за да ме научи тя да правя баница. Дегустирахме и ракия, защото знаеха, че има и такова изпитание.

Снимка: Фермата

Спомняш ли си твоя първи учебен ден?
Беше много хубаво и динамично. От двора на училището, където беше празненството, ни вкараха в класната стая. Бяхме малко стреснати. Моето дете вече тръгна на ясла и изживях неговия първи учебен ден като свой.  

За училище носеше ли си храна от вкъщи или си купуваше закуска от лавката?
Във времето, в което аз съм била на училище, пицата в найлоново пликче беше истинска пица. Случвало се е да си нося закуска, но и да си купувам от лавката. Спомням си ледените сокчета там. Тогава хората не се съсредоточаваха толкова много върху здравословното хранене.Но и храната не беше с толкова GMO и консерванти.

Във „Фермата“ постоянно ядеше банани. Защо?
Режимът ми на хранене е такъв, че до 16 часа съм само на плодове. Вечерно време си хапвах обаче, включително и въглехидрати. Питат ме как оцелявам - всичко е до сила на волята. От 8 г. не ям месо. Преди това само спазвах постите, но установих, че от месото не се чувствам добре. Информирах се от предавания, филми и други източници за това какво се случва на животните, в какви условия живеят и т.н. Всичко това се натрупва като впечатления, за да ме откаже още повече от този продукт.

С мъжа ми се хванахме на бас и той спря месото за 3 месеца. Преди имаше алергия към полени, по кожата му се появяваха обриви. Спирайки месото, алергията му се потисна.

Сподели ни любимата си рецепта.
Всеки ден мога да готвя едно и също ястие – това са спагетите Алио олио. Обичам италианска кухня, защото ястията се приготвят бързо. Алио олио се варят се бързо. Слагам чесън, магданоз, обичам и пикантно обичам. Те са нещо, което мога да ям нонстоп.