Уникално лесно за приготвяне ястие с атрактивен вид. Ако децата ви обичат да готвят, смело ги включете в приготвянето му. Кренвиршите може да замените с наденица, дебърцини или друго. Достатъчно е само да не са много плътно напълнени с месото, за да може да се огънат до кръг. 

Необходими продукти:

1 пакет готово тесто за пица
4 кренвирша
4 жълтъка
1 яйце
2 моркова
1 с. л. олио
2 с. л. брашно

Приготвяне:

1.
Обелете кренвиршите и ги нарежете по дължина през около сантиметър, без да отрязвате парчета, само малко повече от средата на парчето.

2. Завийте ги на кръг, като използвате парче от клечка за зъби, за да забодете краищата им един за друг.

3. Разстелете тестото за пица и с помощта на паница и остър нож изрежете кръг. Кръговете от тесто трябва да са малко по-големи от кръговете кренвирши. Ако тестото залепва по ръцете ви, набрашнете го.

4. Поставете кренвиршите в средата на тестото. С помощта на клечка за шишчета сгънете тестото навътре, така че да влезе между парчетата кренвирш.

5. В средата на кренвиршите сложете по един жълтък.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

7. За свежест добавете ленти моркови и прясна мащерка.