Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste 2017 е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт. 

Билети за майсторския клас може да закупите ТУК.  

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев. 

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията. 

Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София. Пълна програма на DiVino.Taste може да намерите на тук

Билети за събитието или майсторските класове може да закупите тук