"Очите му неволно пробягнаха по захаросаното парче тиква с почервеняла и съблазнително прегоряла кора и в гърлото му се набраха слюнки. Той не смееше да ги преглътне от страх да не разберат слабостта му."

Спомняте ли си Душко Добродушков на Елин Пелин и неговите душевни терзания за печената тиква, от която от срам не си хапна? Вкусен плодов зеленчук е тиквата и огромен склад, пълен с витамини. Но защо да я ядем само печена, като има толкова други варианти?! Събрахме 8 от тях, които лично сме изпробвали, и сме сигурни, че ще ви харесат. 

1. Печена супа с тиква и кокосово мляко

Снимка: Росица Николова


2. Десерт с тиква и орехи 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

3. Крем супа от тиква 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

4. Тиквеник 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos



5. Щрудел с тиква 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos


6. Вълшебна супа от тиква

 7. Баница "Тиквена фантазия"  

8. Тиквена супа с леща  

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos