Използвайки алуминиево фолио, може да спестите доста време от приготвянето на една лека вечеря. Предлагаме ви 3 ястия, които ще са готови за не повече от 30 минути. Ако държите на по-здравословния начин на живот, винаги може да замените алуминиевото фолио с хартия за печене. В този случай трябва по-внимателно да подгъвате краищата й, за да бъдат продуктите плътно завити и да се приготвят максимално бързо.
1. Царевица по мексикански
Застелете тава за печене с голямо парче фолио. То трябва да е достатъчно да покрие продуктите както отдолу, така и отгоре.
Начупете две царевици на по 3 парчета. Добавете два вида месо - едното е добре да е по-сухо, другото по-мазно. Може да използвате филе, луканка или пикантно чоризо. Нарежете 2 глави лук на едро. Подправете с малко сол,черен и червен пипер и добавете 1-2 с. л. олио.
Завийте продуктите и притиснете фолиото по краищата, така че да е плътно. Печете в продължение на 45 минути. Така приготвено, ястието е много сочно, меко и ароматно.
2. Плочки сирене с билки
Нарежете бяло саламурено сирене на плочки с дебелина около 2 см. Поръсете с любимите си подправки - босилек, риган или друго. Сложете няколко капки зехтин и резен домат за повече сочност. Завийте плочките сирене плътно с фолио и ги подредете в тава за печене.
Ако искате нещо по-специално, може да намажете сиренето с мед и да поръсите с фино смлени ядки - бадеми или орехи.
Изпечете за 20 минути.
2. Ароматно цвекло с хималайска сол
Цвеклото е особено полезна храна, заради високото съдържание на йод, магнезий и желязо. На фурна във фолио е особено подходящ начин за приготвяне на кореноплодни. Друго подходящо е сваряването им на пара.
Обелете кората на цвеклото и подправете със сол и зехтин. Завийте главите и притиснете фолиото между дланите си.
За максимален вкус може да добавите цели ядки орехи и скилидки чесън.