Знаменитостите, както и всички останали вегани или вегетарианци, имат различни причини да изберат начин на живот без месо. Независимо дали е по здравословни причини, или принципи, свързани с проявата на жестокост към животните, изборът да се консумира само растителна храна никога не е бил по-популярен, особено в Холивуд.

1. Серена Уилямс
Спортистите не могат без месо! Абсолютен мит. Тя спортува, веган е и кърми детето си. Освен че не яде месо, Серена е изключила и захарта от менюто си.

2. Ан Хатъуей
Ан вече е в клуба на бившите вегани, тъй като през 2014 прояде риба. За парчето сьомга, което изяжда тогава, тя твърди, че е подействало на мозъка й като рестарт.

3. Кейт Уинслет
Актрисата от „Титаник“ стана вегетарианка и активист на PETA за няколко години. Тя дори разказа във видео за бойкотирането на ресторанти, в които сервират гъши пастет, заради нехуманния начин, по който птиците биват угоявани.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

4. Ерика Баду
Тя консумира само храна на растителна основа и споделя, че е взела това решение, за да подобри съзнанието, тялото и духа си. В интервю Origin Magazine, Баду споделя, че след като е станала вегетарианка, е станала по-жизнена.

5. Натали Портман

Натали е не само веган, но и продуцент на филма Eating Animals,в който се поставят въпроси за хората, които сами произвеждат храната си. Според нея изборът да не яде месо е въпрос на ценности и отношение към средата, в която живеем.

6. Шаная Туейн
Певицата спазва строга вегетарианска диета. Яде сурови храни, пълнозърнести артикули с акцент върху зеленолистните и ядките.

7. Жизел Бюндхен
Бразилският супермодел вярва, че да станеш веган е един от начините да помогнеш за климатичните промени на планетата. Жизел вдъхновява и своя съпруг Том Брадли да бъде на същия веган режим като нея.

8. Руби Роуз
Дълго време била вегетарианка, след това води вегански начин на живот. По-рано тази година Роуз обяви това свое решение, споделяйки статус в Twitter.  

9. Майли Сайръз
Певицата с много лица прави различни избори за това как да живее. Като се започне от сексуална ориентация и се стигне до това какво да яде. След смъртта на кучето й Флойд през 2014 г., Майли решава да спре да яде месо.

10. Ариана Гранде
тя спира да яде месо още в ранно детство, заради любовта си към животните. Става пълен веган през 2013 година. В интервю за The Mirror споделя, “Обичам животните повече, отколкото обичам хората, не се шегувам.“

11. Лили Олдридж
Ангелът на Victoria’s Secret е една от жените, които се храни по определен начин, като винаги разчита доставки от фирми за кетъринг. Олдридж споделя, че се чувства много по-здрава, откакто спазва специфичен режим на хранене.

12. Сиа
Тя е вегетарианка от 2010 г. Обявява го като много други звезди – в профила си в Twitter. 4 години по-късно става веган.