.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да перем хавлиите, за да излизат меки и пухкави от пералнята

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com

Забелязали ли сте колко меки са хавлиите в хотелите? И това, със сигурност, не се дължи на факта, че те са нови, а на една подробност, за която всички се досещаме – перат се от специализирана фирма и/или в специални перални машини при определени условия.

хавлии
Снимка: istockphoto.com

А какво е разочарованието ни, когато у дома вложим всичките си усилия те да излезнат от пералнята пухкави и галещи кожата? Голямо! Ако и вашите хавлиени кърпи и халати не притежават качествата, които бихте искали, вероятно допускате една от честите грешки, а именно:

      - Перете ги на максимална температура

      - Използвате прекалено много прах за пране или течен препарат

      - Използвате прекалено количество омекотител

      - Сушите прекалено дълго в сушилнята

  • хавлии
    Снимка: istockphoto.com

Ето това са най-честите моменти, в които домакините бъркат и хавлиите стават неприятни на допир. Вместо да се тюхкате, ето няколко насоки, които да изпробвате:

      - Използвайте програма за пране със студена вода. Високите температури свиват памучните материи.

      - Не използвайте омекотител. В инструкциите за употреба сушилните се препоръчва да не се използва омекотител. Или поне количеството, което слагате да е малко. Прекаляването с него води до разрушаване на материите и намаляване еластичността на плата с всяко пране. Вместо него може да сложите тенис топка, която ще им придаде пухкавост и мекота.

хавлии
Снимка: istockphoto.com

      - Не сушете дълго в сушилня. Да, прането и особено хавлиите излизат меки, но това ги съсипва. Вместо това сушете на най-късата програма и след това оставете да изсъхнат естествено на простора.

      - Използването на кърпички за сушилня намалява попивността на хавлиените кърпи. Затова избягвайте използването им.

      - Използването на прекалено много прах за пране или течен препарат също се явява голям враг на меките кърпи. Така те трудно се изплакват, оставайки твърди и спплъстени. Прочетете внимателно какво е препоръчителното количество сух или течен прах на опаковката на продукта.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите