.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кой е мъжът до Салма Хайек, който дари 100 млн. евро за възстановяването на „Нотр Дам“

LadyZone.bg | преди 29 седмици
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И на нас ни се иска мъжете ни да дарят няколкостотин милиона лева за спасяването на „Нотр Дам“, но засега се задоволяваме с новините, че по света има благородни хора, които са готови да отделят значителни суми от състоянието си, за благополучието на всички.

Историята на катедралата „Нотр Дам“ в снимкиОколо 13 милиона туристи посещават всяка година един от символите на Париж

Новината, че съпругът на Салма Хайек ще дари 100 милиона евро за възстановяването на катедралата „Нотр Дам“, ни накара да се разровим из биографията на останалия в сянка мъж до най-известната мексиканска актриса в Холивуд.

салма хайек - франсоа пино
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Франсоа Анри Пино е роден на 28 май 1962 г. в Рен, Франция. Той е бизнесмен и син на Франсоа Пино, който е третият най-богат човек във Франция. Франсоа е председател и изпълнителен директор на Kering от 2005 г. и президент на Groupe Artémis от 2003 г. Под неготово управление, Kering спира да се занимава с търговия на дребно и става компания за луксозни стоки. През 1993 г. става президент на CFAO, а през 1997 г. става изпълнителен директор на популярната търговска верига за електроника Fnac.

салма хайек - франсоа пино
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако тези имена на фирми не ви говорят нищо, то сме сигурни, че модните марки Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, както и аукционната къща Christie’s, са ви добре познати. Семейство Пино е собственик на всички тях, както и на футболния отбор „Рен“, който се намира на 10-о място във френската Лига 1.

Богатството на семейство Пино се оценява на 37 милиарда долара.

Салма и Франсоа са женени от 10 години. Имат дъщеря Валентина, която се ражда две години преди това. През лятото на миналата година актрисата и бизнесменът подновиха брачните си клетви.

салма хайек - франсоа пино
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Катедралата "Нотр Дам" на сутринта след огнената нощ (ВИДЕО)Пожарникарите потушават последните пламъци в Парижката "Света Богородица"

За двойката „Нотр Дам“ освен културно, има и емоционално значение. Домът им се намира в близост до катедралата, а на 14 февруари 2009 година двамата сключват брак само на 2 километра от нея.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите