.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Катедралата "Нотр Дам" на сутринта след огнената нощ (ВИДЕО)

Евгений Милов | преди 26 седмици
Снимка: Getty Images
Пожарникарите потушават последните пламъци в Парижката "Света Богородица"

Огнена стихия опустоши катедралата "Нотр Дам" във френската столица Париж. Кулата с форма на стрела рухна под напора на пламъците, а голяма част от покрива е унищожен.

Вероятно причината за пожара е инцидент, свързан с работата по обновление на емблематичната сграда, наричана Парижката "Света Богородица".

Тази сутрин пожарникарите продължаваха да се сражават с последните пламъци, унищожили катедралата. Пожарникарите успяха да спасят главните кули и външните стени на "Нотр Дам" от срутване.

Катедралата Нотр Дам
Снимка: Getty Images

Снощи пламъците бързо обхванаха Парижката "Света Богородица", а пожарът е бил погасен тази сутрин към 5 часа местно време в България.

Освен борбата да предотвратят срутването на една от главните кули, пожарникарите са се опитали да спасят религиозни реликви и безценни произведения на изкуството. Един от пожарникарите е бил сериозно ранен, което е било единственото докладвано произшествие.

Историята на катедралата „Нотр Дам“ в снимкиОколо 13 милиона туристи посещават всяка година един от символите на Париж
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите