Изключително красива торта, каквато повечето от нас не бяхме виждали, подариха колегите от "Тази сутрин" на Антон Хекимян по повод последния му ефир като водещ на сутрешния блок на bTV. Хекимян пое поста директор "Новини, актуални предавания и спорт". Днешното му емоционално сбогуване с предаването разчувства мнозина. Самият той едва сдържа сълзите си в ефир (гледайте видео тук).

Снимка: Андрей Рашев

Добрите думи и емоциите около събитието продължиха и в нюзрума, където колегите му поднесоха специална торта. Наистина специална! Идеята за подаръка е на дългогодишния екранен партньор на Антон Хекимян - Биляна Гавазова. Вдъхновяващата торта е във формата на книга, която се разлиства. Всеки лист е с послание и снимка от дългия път на Хекимян от стажант до водещ в сутрешния блок.

Снимка: Андрей Рашев

Уникалният сладкиш е дело на Силвия Колева. Всеки детайл от книгата се яде. Корицата е направена от захарно тесто. Листите на книгата са от захарна хартия като тази, от която се прави нафората. Снимките пък са 3D принт отново с ядливи материали. Само декорацията е отнела на Силвия един ден. Преди това е подготвила блатовете, които са шоколадови с пресни ягоди и крем маскарпоне (любими на Биляна Гавазова, разкри сладкарката). 

Снимка: Андрей Рашев

Чашата, която върви към книгата, пък е своеобразна миниторта. Пълна е с карамелен сос с емулсия кафе. 

Силвия започва да се занимава със сладкарство като хоби покрай двете си деца, но се се запалва много по изработката на декорации и превръща тази своя страст в истинско изкуство. Тя е печелила отличия от най-престижното световно изложение Cake International, чието издание и тази година предстои. 

Снимка: Андрей Рашев

От 1 март сутрешният блок на bTV е с нов час и нови водещиЗлатимир Йовчев и Биляна Гавазова ще продължат мисията на сутрешния блок на bTV да предоставя на зрителите висококачествена ТВ журналистика – новини в реално време с живи включвания от страната, горещи политически разговори, разследвания и най-значимите потребителски теми.