Фен ли сте на Дисни?! Ако да, значи знаете, че някои от най-обичаните герои, създадени от американския медиен и развлекателен конгломерат, са вдъхновени от знаменитости.

От гласовете и външния си вид до жестовете и мимиките, любимците от големия екран, създадени от Дисни, оживяват, благодарение на тези известни личности. Ето кои са те:

10. Принц Аладин - Том Круз

При създаването на принц Аладин, аниматорите зад едноименния филм на Дисни искат образ на красив и уверен мъж, който да се хареса на принцеса Жасмин. Те го намират в лика на звездата от “Джери Магуайър“ и “Мисията невъзможна” Том Круз, който е обявен от списание “Форбс” за най-влиятелната фигура в шоубизнеса за 2005 г. Първоначално, те се спират на Майкъл Джей Фокс след ролята му в "Завръщане в бъдещето", но след това променят решението си, тъй като последният им се струва “твърде сладък”.

9. Принцеса Ариел - Алиса Милано

Принцеса Ариел от анимационния филм на Дисни от 1989 г. "Малката русалка" е красива, твърдоглава тийнейджърка и е вдъхновена от млада актриса, която се появява в хитово телевизионно шоу от 80-те години. Става въпрос за екранната дъщеря на Тони Данза от “Кой е шефът” - Алиса Милано. Авторите използвали снимки на американската актриса от младите й години. Самата Милано разбира, че тя е първообразът на Ариел, след като я поканили да участва в подготовката му.

8. Духът от “Аладин” - Робин Уилямс

Духът с феноменални сили от "Аладин" е един от най-запомнящите се персонажи на Дисни. Неговият образ е свързан с този на известен комик. Робин Уилямс влиза в обувките на този симпатичен герой. Режисьорите Рон Клемънтс и Джон Мъскър използват много от шегите на носителя на „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма „Добрият Уил Хънтинг“, записани в звукозаписната кабина.

7. Лешоядите от “Книга за джунглата” - “Бийтълс”

Певческият квартет от лешояди във версията "Книга за джунглата" на Дисни от 1967 г. първоначално е базиран – както физически, така и вокално – на известна британска група от 60-те години. Да, познахте, това са легендите от “Бийтълс”. Зиги е Джон, Дизи е Джордж, Бъзи е Ринго, а Флапс е Пол. “The Fab 4” не успяват да дадат гласовете си на птиците, заради проблеми с образите и неодобрението на Ленън към идеята, но актьорите, които ги озвучават след това, добавят инфлексии, за да имитират акцентите на музикантите от Ливърпул.