В епизода от сряда Канатица разгроми Елбетица в битката за превъзходство. Победата е изключително важна за тях, защото идва на същото трасе, на което преди повече от месец в първия ден на приключението „червените“ бяха смазани от „зелените“ и с това започна техният дълъг път в Ада.

Снимка: bTV Media Group

Очаквано атмосферата в Елбетица става доста напрегната. Те загубиха битката заради Петър. На сутрешния разбор той упорито убеждаваше съотборниците си, че битката не представлява никакъв проблем за него и зае най-трудния пост, на който преди пет седмици Георги премина с лекота.

Снимка: bTV Media Group

Актьорът обаче напълно се провали, а някои хора в Елбетица тихо споделят, че Петър е целял да докаже на всички, че не отстъпва физически на Жоро и точно това е причината за загубата на отбора.

Снимка: bTV Media Group

„Понесохме тежка загуба и аз съм основната причина. Постът е един от най-тежките във всички игри. Днес е стрес тест за Елбетица, да видим как ще реагират хората при появата на облаци над нашия отбор… Капитанът винаги напуска кораба последен. Според мен аз съм капитанът. Роля, която не съм избрал лично, а съм си спечелил“ – заяви Петър пред камерата на риалитито.

Снимка: bTV Media Group

Той не бе започнал да прави дървената люлка и това изнерви Сергей.

„Двата остри камъка Сергей и Петър очевидно няма да могат да мелят брашно. Това го разбрах още от ден едно“ – коментира Петър и реши да започне работа по люлката след следобедния си сън.

Снимка: bTV Media Group

„Петър успява да си изгради фен клуб, девойките го следват. Някои не са напълно на негова страна, но не смеят да го изразят пред всички“ – раздразнен е Сергей.

Водещият Андрей също добави нещо по темата.

„Ще издам една тайна от кухнята. Напрежението между Петър и Сергей ще продължи да се увеличава“ – заяви той в епизода.

Снимка: bTV Media Group

Кенан от Канатица сякаш усети, че сега е удобен момент да направи лека психологическа атака спрямо Петър.

- Петре, бил ли си женен някога? Не? Как са те изтървали, такъв хубав човек!
- То си седи – отговори Петър.
- Деца нямаш сигурно.
- Надявам се скоро да се случи – отвърна Петър.
- Такъв оправен, чевръст, такъв играч. 

Епизодите на "Фермата" се излъчват от понеделник до четвъртък от 20:00 ч. по bTV.