Водещите и участниците във "Фермата" 9 се събраха в неделния ден в столичен мол за представянето на новия Алманах на риалитито.

Снимка: instagram/nansi_karaboycheva_dimitrova

Изданието е посветено на Апостола и носи името „Васил Левски – Стратег и творец на ревюлюцията“.

Автор на Алманаха е проф. Пламен Павлов, а за негова основа служи предишната му монография „Левски – другото име на Свободата“.

Снимка: instagram/nansi_karaboycheva_dimitrova

Тя е публикувана през 2017 г. и макар да изглежда парадоксално, през изминалите шест години от излизането ѝ се появяват непознати на науката османско-турски документи, чиято информация е анализирана в новия Алманах. А това означава, че читателите могат да научат нови и неизвестни обстоятелства около личността на Левски.

Снимка: instagram/nansi_karaboycheva_dimitrova

„Поради факта, че за Левски често се говори с патетични изрази, се чувствам длъжен да кажа, че те не ни помагат особено да вникнем в същността на феномена „Апостол на свободата“. Надявам се, че с този Алманах ще сме в състояние да проумеем истината за него. Истина, която надхвърля представите ни за „обикновен“ човек“ –
споделя Андрей Арнаудов.

Снимка: instagram/nansi_karaboycheva_dimitrova

На премиерата всички фенове на предаването можеха да си направят снимка или да получат автограф от своите любимци, да участват във викторината и да получат награди.

Книгата е на издателство Booktrading и има енциклопедична стойност. Първите 500 души, които я поръчат в периода на предварителна продажба, ще получат и специален подарък – репродукция на печат на БРЦК.

След събитието участниците във "Фермата" 9 вечеряха заедно в едно от заведенията на търговския комплекс.