„Нито телевизията, нито социалните мрежи са длъжни да възпитават нашите деца. Нашите деца трябва да си ги възпитаваме ние. Смятам, че хората, които имат последователи в социалните мрежи, трябва да се стараят да дадат добър пример“, каза Наум Шопов в предаването „120 минути“. Самият той има 207 000 последователи в Инстаграм.

"15 секунди е обемът на съдържанието в ТикТок, а осем секунди ние имаме възможност да си задържим вниманието си върху нещо. Това е огромен проблем не само за хората, които се изхранват с това, а и за това, че тези платформи ни възпитават и за нашето ежедневие. Ние и в живота си не можем да отделим много време на нещо“, добави той.

Медицината и актьорското майсторство

"Имаше някои неща в актьорската професия, които не ми харесваха и реших, че медицината ще бъде моето поприще. Кандидатствах, приеха ме и се записах. Аз завърших с почти пълно отличие", каза Шопов.

Той подчерта, че от известно време не се занимава с медицина, но винаги го е интересувала само хирургията.

"Моите близки бяха доволни, че няма да се занимавам с актьорско майсторство. В крайна сметка нещата пак тръгнаха в тази посока. Най-важното е да бъдеш щастлив и да не си длъжен на дипломата си и на общественото мнение", добави Шопов.

Какво каза водещият на "Ергенът" за предаването - вижте във видеото най-горе.