В момента цяла България знае кой е Евгени Генчев и коя е любимата му жена. Най-желаният ерген в страната постави пръстен на ръката на Валерия и я попита би и станала негова жена. 

И макар няколко месеца ежедневието на Евгени да бе пред очите на множеството фенове на предаването, има някои факти за него, които остават малко известни. 

Снимка: bTV Media Group

1. Като малък Евгени се е занимавал с киокушин - източно бойно изкуство. 

Да започна да тренирам беше вълнуващо, но и доста предизвикателно – както физически, така и психически“, сподели той в свой пост в Инстаграм. 

2. Един от най-близките му приятели е Симон Тръпчески. Той е един от най-известните пианисти в Северна Македония, лично отличен от крал Чарлз III с "Награда за млад изпълнител" през 2003 година.

3. До преди "Ергенът, майката на Евгени не е одобрявала нито една от неговите приятелки, нито тези на брат му. 

Снимка: bTV Media Group

4. Когато разбира, че Валерия е веган, майка му се разплакала. Нейните притеснения са, че тя сигурно се храни по-малко и от Евгени, който е вегетарианец. На съпруга си зададе и въпрос "Дали е мързелива в кухнята?"

5. За разлика от майка си, която е явен почитател на традициите внучетата да бъдат кръщавани на бабата и дядото, Евгени не държи на това. Неговият брат има дъщеричка и син. Момиченцето е кръстено на майката на Евгени - Светла. На кратко й казват Ети, както близките наричат и Елена. 

6. Най-възрастната фенка на Евгени е на 101 години. Това е баба Лазарина от село Радуил. Тя е фен на шоуто. За Ladyzone сподели, че харесва всичко "само да няма голотии". 

7. Пианистът е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон. Изнасял е концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие и други.

8. Храни се здравословно и за рождения си ден през 2021 г. има морковена торта без глутен и захар. Морковена торта няколко пъти обещава да му направи и Ирина, молдовката, която не успя да стигне финала на риалитито. 

9. Евгени е зодия Рак. 

10. През юли, миналата година за пръв път има концерт в Япония.