Зад успеха на всеки мъж стои една жена! Когато тази сентенция е пречупена през случващото се в "Ергенът", тази жена е майката на Ергенът.

Потенциалната свекърва на момичетата изигра важна роля в почти всички сезони на риалитито. Кои са тези жени и как изглеждат?

И в трите сезона майката на Ергенът се включваше в предаването малко преди да бъде взето окончателното решение коя ще бъде неговата избраница. В кратки лични срещи тя имаше възможност да научи повече за момичетата, стигнали до финала. Никоя майка не даде директна насока с - тази Да, тази Не. Но винаги имаше пикантни изказвания, коментари и намеци. Не липсваха и остри нападки, породени от емоции. 

РОСИЦА - МАЙКАТА НА ВИКТОР СТОЯНОВ, "ЕРГЕНЪТ", сезон 1

В първи сезон на романтичното риалити, за да подкрепят Виктор Стоянов, в имението влязоха майка му и брат му. Като най-близката му жена към онзи момент, майка му Росица сподели, че той винаги е взимал справедливи решения. 

Макар Виктор да раздаде много рози в "Ергенът", всъщност най-много от него е получавала именно майка му. Той определя себе си като краен, когато се влюби. В такива моменти има очи само за жената до себе си и често забравя най-близките от семейството си.

Снимка: Колаж: LadyZone.bg

ДЪЛБОКА ВРЪЗКА МЕЖДУ ВИКТОР И МАЙКА МУ  

За майка си Виктор е бил „опората в семейството“.

Най-трудният период за него била раздялата на родителите му, която е била шок за Виктор. „Вярвах, че в семейството ми всичко е наред и разводът беше истински шок за мен, почувствах се излъган“, откровен бе той в "Търси се...".

За връзката между Виктор и майка му говори и специалната снимка от неговото детство, която той публикува на рождения си ден.

 

Майката на Виктор се срещна с двете момичета, стигнали до финала - Дениз, Виктория. Малко преди това Александра Гърдева, която беше една от фаворитките на сърцето му, не прие роза от него и сама напусна предаването. 

Минути преди финала на първия сезон на "Ергенът" Виктор сподели на Дениз:

„Стоя пред теб в изключително напрегнат ден и отново не мога да скрия усмивката си. Времето, прекарано с теб, ми напомни безгрижието в детството – онази лекота, онази безметежност, свободата да живееш в настоящето… Възхищавам се на свободния ти дух, на нестихващия ти оптимизъм, на спонтанната ти емоционалност и чистото ти сърце. Ти, Дениз, излъчваш щастие!

Негов избор стана Виктория Капитонова. 

СВЕТЛА - МАЙКАТА НА ЕВГЕНИ ГЕНЧЕВ, "ЕРГЕНЪТ", сезон 2