"Не съм страхливец! Хората винаги имат мнение и аз нямам намерение да се боря срещу тях!" - това бяха едни от първите думи на Алек, при гостуването му в "Преди обед". 

Социалните мрежи буквално се взривиха с коментари след неочаквания финал на "Ергенът", в който той не се появи, но се раздели с момичетата чрез видео съобщение. Може ли мъж да е влюбен в две жени, любов ли е това, проява на слабост ли е да се разделиш не лично, а със съобщение - на всички тези въпроси отговаря Алек. 

А какви са съветите на психолога - вижте тук 

"Живея с изборите, които си взимам и всеки сам да си вади изводите за това!" - категоричен е той. 

"Много време мина оттогава и честно казано в по-любопитен момент не съм се виждал. За мен в случая начинът не е толкова важен. Резултатът е този, който аз исках, спрямо мен. Затова спах спокойно, не съм дал фалшиви надежди на никого. И взех своя избор!"

"Имах симпатии към двете жени, те са прекрасни. В този свят, за който говорим, ние сме само трима - аз, Магдалена и Надежда, няма други светове. И това е. Ако един мъж има симпатии към повече от една жена, той по-скоро не е сигурен в това какъв иска да бъде и какво да се случи с неговото бъдеще. И аз си задавах този въпрос в последните дни на предаването. Трябваше да преценя, като се прибера, спрямо избора ми какъв мъж и човек искам да бъда оттук насетне. И съм много щастлив, че се случи по този начин, защото си взех голям урок за себе си."

Признава, че в главата му никога не е имало друг финал като резултат.


"Аз нямам очаквания, влязъл съм без очаквания. В крайна сметка всеки си носи отговорност за собственото емоционално здраве.

Рубриката за ментално здраве на Ladyzone.bg "Скъпо дневниче" вижте тук.

"Отидох да видя какво ми е предоставил животът, като хубави моменти, срещи, потенциално развитие в бъдеще. И излязох сам с хубав житейски опит. Не съм щастлив от факта, че те са минали през такова емоционално преживяване, но всички, които сме там, знаем защо сме там и какви отговорности трябва да поемем, за да се опазим и съхраним."

Нарича себе си "лекомислен" и "слаб". Но защо?

"Лекомислен, защото, откровено казано, до голяма степен прекалено много мислех за себе си. Лекомислието е, когато си в неразбиране за чуждите човешки емоционални състояния. В крайна сметка, не съм подлъгал никого, не съм казал взимам теб и след това чао! Защото това е най-лошото нещо, което може да стане."

Алек споделя, че не е чел коментарите в интернет и не го интересуват мненията на хората.

КОЙ Е АЛЕКСАНДЪР МЛАДЕНОВ - ЕРГЕНЪТ ОТ 3 СЕЗОН?

Успешен, млад, стабилен и с усет към успеха – това e Александър Младенов – мъжът, който се впуснА в приключението на живота си "Ергенът".

Алек е сред успелите млади предприемачи в България, който развива своя бизнес не само у нас, но и в Европа. Амбициран да превърне компанията си в световна марка, той не се страхува да взима решения и вярва, че за да успееш, трябва да рискуваш.

Алек притежава вродени лидерски качества, знае какво иска, обича бързите скорости и силните усещания.

Новият Ерген на България има много и различни интереси и хобита, обича много да пътува в и извън страната ни, но в графика му винаги има място за голямото му семейство – Алек има три сестри и един брат.

Въпреки че привлича жените като магнит, той не харесва мимолетните връзки, тъй като за него семейството е висша ценност. Преди да се обвърже сериозно, Алек иска да се увери, че е намерил правилната жена, която споделя светогледа и разбиранията му.