Принц Хари и актрисата Меган Маркъл си казаха „да“ на пищна сватбена церемония на 19 май, събота, в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор в присъствието на повече от 600 гости. Младоженците получиха титлите херцог и херцогиня на Съсекс от кралица Елизабет І.

Американската актриса ще е първата херцогиня в историята на крайбрежното графство Съсекс в Югоизточна Англия с главен град Брайтън. Причината е, че нито един от двата брака на единствения херцог на Съсекс не е бил одобрен от баща му крал Джордж ІІІ.

Меган Маркъл разчупи традицията с решението си да няма кума. На сватбата около нея бяха десет малки шаферки, сред които и племенниците на Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот.

За разлика от баща си и дядо си Хари реши да носи своята брачна халка след сватбата, с което наруши традицията в кралското семейство мъжете да не носят сватбения пръстен. Халката на Хари е от платина, а на Мегън – от злато. 

Принц Хари

Роден в Дева с асцедент в Козирог, двойно подвластен на елемент Земя, той е изключително упорит и инатлив, дори в своя вреда. Основава действията и убежденията си преди всичко върху набрания житейски опит и прозаичната действителност. Не обича необмислените постъпки, нито му харесва прахосничеството и задоволяването на егото със скъпи и ненужни морални и материални капризи и предмети. Предпочита да е обграден с красиви и полезни вещи. Винаги се стреми към действия и резултати и с невероятно търпение и упоритост върви към целта си. В чувствата е верен, но изисква вярност и от другата страна. Предадат ли го, не прощава.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Повлиян е от смесената доминанта Огън/Земя, което е мимолетна причина да се обвърже с Меган Маркъл. Съчетава в себе си практичността и в същото време неумението да бъде практичен. Както е приеман като човек, на когото може да се разчита, така в неочакван момент се превръща в консуматор, егоист. Като партньор е както желан, така и склонен да налага себе си и да обезличава половинката си.

Слънцето в Дева е причината да умее да прониква в скритата човешка същност и да разбира дали околните са честни към него или не. Не обича да се самоизтъква. Не прави опити да привлича вниманието към себе си. Стреми се тихо да работи и да вижда резултатите от своя труд. Перфекционист във всичко, той иска жената до него да е искрена, да няма и капка фалш в думите и делата й, да е практична и да знае кога да направи мил жест за него и кога да мълчи.

Заради асцедента му в Козирог не му липсват странности в настроенията. Има моменти, когато наглед спокойният мъж се превръща в капризен мърморко, на когото не може да се угоди. Може, колкото и да не му личи, да е тиранин у дома, затова обикновено, независимо от връзките, които има, защото жени не му липсват, той си търси съпруга, която ще е за цял живот. Тя трябва да се появи сама, да е примирена и приела тези не особено положителни негови качества. Длъжна е да търпи мърморенето и недоволството му, защото то е в реда на нещата... според него.

Домът е неговото убежище, до което трудно допуска някого. Много силно е свързан с всичко свое. Когато заобича някого, истински вярва, че е завинаги. За жената до него трябва да е сигурен, че може всичко да й довери. Обича сигурността във всяко едно отношение и най-вече в чувствата.

Роден е на дата, която е причината да се стреми към стабилност и хармония в отношенията.

Заради Съдбовния си път е прибързан, импулсивен и често не обмисля добре действията си.

До 35-ата си година е орисан да постигне стабилност в живота и хармония в отношенията.

До неговата 29-а година в долната граница и до неговата 35-а в горната има Съдбовна забрана за брак, ако не е срещнал подходящата половинка през шестте години между двете граници. Сключва брак преди отпадането на забраната в горната граница, без да е сигурен и без да се замисля дали Меган е неговата половинка. Заради периода му между 35-44 години, позволяващ създаване на семейство, може, ако този брак е проблемен, да се разведе и да намери своето истинско щастие, за което Съдбата ще му помогне. 

Меган Маркъл

Родена в Лъв с асцедент в Рак във властта на елемент Огън, струяща от енергия, желание за действие, бърза и спонтанна. За нея е важен моментният импулс. В същото време често е вглъбена и обективна, особено когато трябва да вземе сериозно и жизненоважно решение. Само­уверена и готова за атака, иска да бъде уважавана и да се изявява най-добре от всички. Личната й свобода е изключително важна за нея и няма да позволи да й я отнемат. Когато се влюби, за Меган няма непреодолими прегради. Обектът на чувствата й на всяка цена в един миг ще й принадлежи, защото не е възможно да не изгори в огъня на нейната страст.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Подвластна е на водещ елемент Въздух, затова е приятна събеседница. Изпълнена е с любопитство към всичко и всеки. С нетърпение попива информацията – както поднесената за света и обществото, така и за хората, с които общува. Практическата същност на живота невинаги я интересува. За нея е важно да задоволи стремежа си към знания и да прозре дали представите й за неизвестното са такива, каквито ги вижда в своите сънища – странствания. Разумна и логична, рядко успява да намери своята среда и хората, които да я приемат изцяло, защото е прекалено точна в мненията си и не е лицемерна, а истината не винаги се приема.

Заради Слънцето в Лъв обича живота и му се отдава изцяло. Горда и със самочувствие, тя привлича мъжете като с магнит. Обича лукса и блясъка и се старае да си го осигури. Щедра е и поема отговорностите си. Аспек­тът я лишава от притворни мисли и стремежи, но заради други елементи в хороскопа й такива не са изключение. Основното условие за дълготрайно разбирателство е партньорът й да е водещата личност в дуета, като нея да обича красивите неща, лукса и да не бяга от секса.

Заради асцедента си в Рак е силно привързана към своя дом. Изпълнена с романтични мечти, желания и порив да се грижи за околните. Обича да има сигурност и усещане за безопасност около себе си. Не е авантюрист нито в живота, нито в чувствата, но емоцията е водеща при нея. Мъжът, който ще споделя дните и нощите й, трябва да й даде нужната сигурност и разбиране. Иначе – раздяла. Странно, но успява да го намери, а и той обичайно сам се появява на хоризонта и тя знае, че това е нейният желан принц от приказките... или поне поредният. Мъжът мечта трябва да я уважава като равна с него, но да не забравя, че тя е нежна и крехка и е нужно да бъде покровителствана.

Прекалено се вживява в традициите и изисква около себе си определен ред и начин на поведение, което може да не се хареса на семейството, в което влиза.

Родена е на дата на кармична разплата, причина за труднос­тите в живота й. Чрез тяхното преодоляване чисти негативната карма, която е натрупала в миналите си прераждания.

Съдбовният й път изисква да преодолява трудности, породени от странични и неочаквани фактори, с които е длъжна да се справи сама, въпреки че егото й ще е наранено, особено ако осъзнава, че голяма част от тях е предизвикала сама, но няма да си ги признава публично.

До 32-ата си година е имала Съдбовна забрана за брак. В периода си 32-41 години е орисана на създаде семейство извън своята родина. 

Сходимост между Меган и Хари

Съгласно елементите, под чието влияние са родени Хари и Меган, няма да бъде лесно тяхното брачно съжителство, защото тя никога няма да се остави да бъде спирана в своя устрем, а неговото спокойствие ще я дразни до бяс и агресия, които ще се изявят, когато заживеят под един покрив и поемат тежестта на брачните отговорности, и ще е причина той да се опитва да избяга от нейното влияние. Трудно ще се научат да уважават потребностите на другия в делника на семейното партньорство.

Двата зодиакални знака, в чиято власт са родени, оформят крайно интересно съжителство. На първо място разликата в отношението им към материалното в живота е огромна. Тя е щедра, обича и цени подаръците, без значение от стойността им, докато той винаги иска да получава най-скъпото, но практично, защото за него това е израз на възможности.

В интимен план разбирателството е възможно за дълъг период от време, но Хари е длъжен да мери думите си, което е малко вероятно, а Меган да се примири и да спазва неговия ред в общия им дом, което също е под въпрос.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Вибрациите им в деня на раждане – 4 и 6, са причината Хари да се опита да помогне на Меган да се стабилизира като поведение и начин на живот и да съзрее за новите си отговорности. Ако тя не поиска и сама да поработи в тази насока, отношенията им ще се обтегнат, но в началото заради търпимостта на Хари и все още съществуващите чувства няма да има раздяла. Докога, ще покаже времето и ще определи Кармата, която двамата вече градят помежду си.

Тяхната композитна звездна карта и общата дата на раждане са носител на изявени материални стремежи, но и на Съдбовно подчинение от двамата, ако бракът им оцелее, стига да е заради чувства, но без странично влияние, което да е причина принц Хари да поиска ръката на Меган.

Делникът им ще е изпълнен с безкрайни емоции от страна на Меган, които ще избликват или като изстреляни думи, или като неутешими сълзи, често без причина, ако вижда, че не може да наложи своите правила.

Денят на тяхната сватба е обвързан с ново начало и прибързаност, но и с кармична разплата заради осъзнати материални стремежи, която ще наложи своите наказания след време, ако не бъдат потиснати тези мечтания.

За принц Хари денят на сватбата е носител на емоции, на мъничко ревност заради гостите, които ще уважат булката, но част от които той не познава и може да е изненадан от тяхното поведение.

За Меган Маркъл денят на сватбата е носител на материални стремежи, кармична разплата и неподходяща за нея среда, дали тази, в която ще живее, или тази, която присъства от нейна страна на церемонията, ще стане ясно не след дълго. Няма да й е лесно да се приспособи към дома, в който влиза, въпреки че според нея е готова да поеме новите си задължения, отговорности и да направи необходимите компромиси със своите разбирания.

За двамата комбинацията от композитни карти е носител на желание за стабилност, стремеж да бъде постигната, но и на безкрайни емоции и импулсивни действия от нейна страна, защото до този момент не е привикнала да се подчинява на правила и протокол характерни за семейството, към което вече принадлежи. 

Важни планетарни аспекти предупреждения 

Към Хари

Слави се с умението да успява и да е късметлия в живота. Не е бил лишаван от нищо като малък, няма да се лишава от нищо през целия си живот. Не крие чувствата си. Щастието ще му е постоянен спътник, единствено ако създаде семейство с подходящата партньорка.

Не се примирява с мисълта да не бъде оценен по достойнство или друг да се кичи със слава, защото е заграбил някоя негова идея и я е представил за своя. Не прощава никога такова посегателство върху своя интелектуален потенциал и шансове, дори и на брачната си половинка. 

Към Меган

Заета е със своето собствено его и не може да го надмогне, за да бъде полезна на хората, с които живее, или на обществото, към което я тласкат други аспекти в хороскопа й. Само ако престане да мисли единствено за личните си интереси и промени себе си, ще изяви скритите си заложби.

Постига всичко, щом си постави крайна цел. Наоколо й винаги кръжат много приятели, с които взаимно си помагат. За нея няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности, но стават непостижими, ако се опит­ва да ги постигне по непочтен начин.

Детството си е трупала своите страхове и колебания, изградени от нейните роднини. Трудно може да забрави и хилядите забрани, които са й налагани, както и песимизма, чрез който са й внушавали обреченост в личния живот и в професионалната й реализация. Ето защо с този брак иска да покаже на света, че може да бъде принцеса, но дали ще съумее да го съхрани, знае само Съдбата. 

Към двамата

Първото предупреждение, в противоречие с венчавката им, е, че и двамата имат чар и привличат противоположния пол като с магнит, но трудно могат да приемат безпрекословно чувствата на хората до себе си за истински. Надарени са със силно изразена сексуалност и склонност светкавично да се влюбват. Ра­зочарованията, естествено, също са светкавични. За да намерят подходящата си половинка и да са сигурни в нея, не трябва да правят необмислено прибързана крачка към създаване на семейство или задълбочаване на отношенията, водещи към сключване на брак. Дай Боже Съдбата да направи компромис във връзка с това трудно преодолимо противоречие, което ни показва тяхната синастрична звездна карта.

Винаги имат собствено мнение и знаят как да защитят себе си. Лошото е, че често предизвикват нежелани спорове и разправии. Така си печелят все нови и нови врагове и животът им не става по-лек, а в един момент на невъзможност да се освободят от негативните чувства, които сами създават, започват разправиите между тях двамата.

Важна задача за двамата е да станат по-предпазливи, да не избързват в думи и действия. Така ще си спестят не само провалите, а и разочарованията, които търпят заради предоверяване на неправилно подбрани приятели в общата им среда, която може да ги противопостави и раздели.

Бракът на Хари и Меган има шанс да оцелее, но усилията, които и двамата трябва да положат, може да им се сторят прекомерни и безсмислени.

 

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Светлана Тилкова – Алена