2022 година започва с много надежди и желание за промяна. Ето защо е важно да планираме и преценяваме действията си разумно, а за това е важно да знаем кога е ретроградното движение на различните планети.

Ретрограден Меркурий

Въздействието на ретроградния Меркурий засяга сферата на общуването, пътуванията, обучението и търговската дейност. Именно в тези области може да възникнат трудности и риск от грешки. През 2022 година Меркурий ще бъде ретрограден четири пъти: 14 януари – 3 февруари; 10 май – 2 юни; 9 септември – 2 октомври; 29 декември – 18 януари 2023 г. В тези периоди не се захващайте за нови дела, не тръгвайте на път. Не е подходящо да купувате нова техника. Най-добре се заемете с поправянето и довършването на стари задачи.

Ретрограден Марс

Марс е активното мъжко начало. По време на ретроградното му движение се повишава риска от физически травми, възникването на конфликти, проблеми и провалян на големи проекти, скандали с близките. Затова бъдете внимателни и избягвайте възникването на подобни ситуации. През 2022 година Марс ще бъде ретрограден от 30 октомври до 12 януари 2023, посочва вестник Стандарт.

Ретрограден Юпитер

Ретроградният Юпитер действа най-силно на хора, които са въвлечени в обществения, социалния и политическия живот. За тях това може да бъде период на преосмисляне на жизнените ценности. През 2022 година Юпитер ще е ретрограден от 28 юли до 23 ноември.

Ретроградна Венера

Според астролозите в този период може да се очакват промени в три сфери - любовта, парите и творчеството. В живота на мнозина може да се появят противоречиви емоции, проблеми в любовта и кариерата. Обмисляйте много внимателно всяка стъпка в тази област. Венера ще продължи ретроградното си движение до 29 януари.

Ретрограден Уран

Планетата на иновациите и внезапните промени. Той променя стереотипите. Необмислените постъпки по време на ретрограден Уран мога да разклатят стабилността, както в личните, така и в деловите въпроси. През 2022 година Уран ще е ретрограден от 1 до 18 януари и от 24 август до 31 декември.

Ретрограден Нептун

Планетата на мечтите, илюзиите и грешките. Когато Нептун е ретрограден, представите ви може да преживеят крах, но само онези, които не са съответствали на действителността. През 2022 година той ще е ретрограден от 28 юни до 3 декември.

Ретрограден Сатурн

Отговаря за дисциплината, властта и кариерата. Тези процеси може да се забавят по време на ретроградното движение на планетата. Тогава не купувайте недвижимо имущество, не подписвайте важни договори, не регистрирайте филми и не сключвайте брак. През 2022 година Сатурн ще е ретрограден от 4 юни до 23 октомври.

Още любопитни материали, като този, чететe в dete.bg >>