Светлана Тилкова-Алена с прогноза за работа, здраве и любов за всяка зодия през месец март. 

ОВЕН 

Работа: Вместо да се огледате и да сте реалисти за хората около вас, предпочитате да сте мнителни, като в същото време преценката ви за хората, с които общувате, е резултат на вашите емоционални пристрастия, а не на действителността.    Не се изкушавайте да сменяте работата си, защото трудно ще приспособите към новата среда, ако не е подбрана правилно. Предпазвайте се от недобронамерени хора, които завиждат на професионалните ви постижения и ще ви създават допълнителни трудности, дори и без да сте дали повод за мъст.

Здраве: Месецът изисква от вас да овладявате напрежението и да не претоварвате зрението си. Пазете се от простуди, въпреки че идва пролет. Грижете се за себе си особено в периода 4-6 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През март животът се възражда, а брачната ви половинка ви прави скандали и изпитва денонощно здравината на вашите нерви, защото привидно без основание ревнува. Намеци от роднини, че изневерявате, са я подтикнали към тежки подозрения. Но вината е и ваша. Така и не проумяхте, че си вредите с хвалбите колко сте неустоими. Лошото е, че за някои от вас последиците може да са неочаквани и да се окажете трайно разделени, докато половинката ви вземе решение за развод. 

ТЕЛЕЦ 

Работа: Проявата на инат и его от ваша страна ви носи само неприятности. Не пропускайте възможността да планирате задгранични пътувания, които не успявахте да осъществите през миналите месеци, а някои от вас вече втора година, като може да са и за следващия, но без уговаряне и подписване на съдружие. Ако развивате бизнес и в родината си, и зад граница, бързо ще намерите правилното решение как да го управлявате с лекота.

Здраве: През месеца се постарайте да се храните здравословно. Ако не приемате достатъчно витамини не е изключено организмът ви да реагира на преумората, типична за вас, като ви принуди да си вземете принудителна почивка. Предпазвайте се от инфекциозни заболявания, особено в дните 6-8 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Месецът не позволява да обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, защото ви предстоят чести пътувания, включително зад граница, които могат да доведат до негативни промени в брака ви, до отдалечаване и при проблемни семейства — до раздяла. Бъдете компромисни, пътувайте с близките си в почивните дни. Половинката ви ще ви разбере, че нямате възможност да харчите за двама при пътувания зад граница, ако споделите този факт. 

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Начинанията са нежелателни, а намерението да инвестирате в странични проекти отложете за следващия месец, ако прецените, че не сте подготвени с исканията си и със средствата, които можете да вложите. Не е изключено да ви изненадат предложения за нова работа, които също да ви бъдат полезни, но не давайте обещания за съдружие през този месец, а и нямате причина да се обвързвате, ако бизнесът ви е на високо ниво и не ви е нужно съдружие.

Здраве: Не бива да прекалявате с преумората. Застрашени сте от проблеми с белите дроб и алергии заради замърсен въздух. Податливи сте на болести в периода  8-11 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Март ви позволява да постигнете желаната стабилност в отношенията и да продължите щастливите мигове в брака си. Не обичате да наранявате близките си. Ако бракът ви е  проблемен, вместо да залитате в колебания, само защото не страдате от липса на обожатели, които кръжат около вас, преценете дали не е по-добре да се разделите. 

РАК 

Работа: Месецът налага анализ и осъзнаване на грешките, обогатяване с нови знания, но не препоръчва начинания, за да стигнете до края на личния си анализ и осъзнатост какво е време да промените. Ако проявите импулсивност или колебание, провалът ви е сигурен. Задължително се обогатявайте с нови знания, бъдете в час с новостите, особено със законовите разпоредби, и завършете изостаналите задачи. Въпреки яснотата за отношенията ви с вашите делови партньори не бързайте с решението да приключвате делови отношения. За деловите си срещи и за коктейлите изберете тоалети и аксесоари в черно-бялата гама и бижута с речни перли.

Здраве: Предпазвайте се от активно общуване, защото и през този месец сте податливи на инфекциозни заболявания, а знаете, че при вас те може лесно да се превърнат в хронични, особено ако са свързани със стомашни проблеми, особено в дните 11-13 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Месецът ви подтиква да търсите самотата без обяснения към брачната половинка, което я притеснява, вместо да споделите, че искате да анализирате живота и отношенията си. Не бива да притеснявате близките си, които не могат да разберат вашето отдалечаване. Не бъдете досадници с претенциите, че половинката ви не ви подкрепя, защото знаете, че това не отговаря на истината и може да се окажете изоставени, ако реши да си търси рамо, на което да поплаче. 

Снимка: iStock

ЛЪВ 

Работа: Напомням ви да надмогнете мечтите си за бързи и лелеяни приходи от рисковани начинания, защото ще се окажете губещи. Не поставяйте прибързано ново начало. Бъдете внимателни и отложете назначаването на нови служители, дори ако е необходимо, ако имате свой бизнес. Със сигурност ще съжалявате, след като мине изпитателният срок, а те се окажат неподходящи, но пък ще сте загубили пари за заплатите им и ще сте се ядосвали на некачествено свършена работа. 

Здраве: Ще патите в здравословно отношение, но ако не си давате почивка, рискувате да навредите на здравето си. Предпазвайте се от проблеми с кръвното налягане, като това е задължителна в периода 13-16 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През март сте устремени да трупате пари, да работите до изнемога за сметка на личните си отношения. Така рискувате сами да отдалечите половинката си, ако сте създали семейство, защото и тя работи, но не се е вкопчила в задълженията си и се грижи за дома ви, където вие изобщо не помагате.  Рискувате да си създадете проблеми и да отдалечите близките си, дори и да стигнете до развод, който не очаквате. 

ДЕВА 

Работа: Агресията в отношенията е забранена, сдържайте я, спестете си дълготрайни проблеми. Не нарушавайте финансовата си стабилност и не разчитайте на бързи приходи, ако ви мамят с вложения, които ще са губещи. Завършете изостаналите задачи, за да не се окажат препъникамък пред намеренията ви за начинания през идните месеци, ако сте на ръководна позиция. Такава е повелята на Съдбата и не бива да й се противопоставяте

Здраве: През март се предпазвайте от рязката промяна на температурите, която може да доведе до неразположение, проблеми със стомаха, особено ако нападнете стръвнишки първите пресни зеленчуци. Особено податливи сте на болестни прояви в периода 16-18 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Емоцията през този месец надскача допустимите граници и ви вреди в личните отношения. Ако сте семейни, рискувате да съсипете отношенията си и да нанесете вреда на брака си до степен да се вземе решение за раздяла и развод.   Няма да ви хареса, но вината е ваша. Останете ли сами, се сърдете единствено на себе си. Връщането обратно няма да е възможно. 

ВЕЗНИ 

Работа: Всичко, което предприемате, трябва да е основано на разума ви. Не забравяйте да проверявате редовно вашето финансовото състояние, особено ако и някой друг разполага с паролите и има право да оперира с парите от личната ви сметка или сметката на фирмата ви, за да не се окажете неочаквано обеднели. Не подценявайте привидно дребните странични спънки, които могат да ви отклонят в неочаквана и губеща посока.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако не претоварвате организма си с течности. Във ваша полза е да не прекалявате с консумацията на пресни зеленчуци. Не бива да се преуморявате или да прекалявате с алкохола, особено в периода 18-20 март , когато Луната е във вашия знак.

Любов: Март допуска ново начало в личните отношения и хармония в дома на семейните, стига да не прекалявате с професионалната си заетост и да се прибирате чак за вечеря у дома, особено ако имате гости. Отделяйте повече внимание на вашите близки, на децата си, не ги пренебрегвайте, за да избегнете не само скандалите, но и охладняването на отношенията. 

СКОРПИОН 

Работа:  Не ви съветвам да давате заеми на ваши роднини, които отново ще искат да им помогнете, но този път не е нужно да сте разумни и тактични, защото ще ви изнудват дни наред. По-добре е да сте сигурни във финансовата си стабилност, като не бива да очаквате големи приходи през месеца. Не се изкушавайте от странични инвестиции, за да не се провалите и загубите пари. Откажете участие в примамливо обещаващи инвестиционни предложения, за да бъдете възнаградени от Съдбата.

Здраве: Проблемите ви в здравословно отношение са породени от вас самите. Не сте от хората, които се грижат добре за себе си, особено когато сте решили да работите активно. Без значение дали времето се стопля или не, ваша задача е да внимавате, особено в дните 20-22 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През март Съдбата ви налага да не сте прибързани. Умереност, такт и търпение ви помагат да съхраните хармонията в семейството. Ако усещате, че вашата брачна половинка има проблеми, които не споделя, но тайничко си поплаква, намерете начин да поговорите, да ги сподели и да помогнете с присъствието си до нея и като доказвате чувствата си – действие, водещо до гарантирано изцеление. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: Водещо в дните ви през март е  вашето желание да смените средата си, включително и деловата, но дали е във ваша полза, не се замисляте, да му мислят околните, а вие може и да не ги чуете. Не правете тази крачка, ако нямате ясно мнение защо ви е необходима промяната. Във ваша полза е да не си внушавате драми в отношенията и да не сте прибързани, за да не съсипете добрия тон с вашите колеги, защото говорите, без да мислите, и сте способни да обидите някого, без да го осъзнавате.

Здраве: През март сте податливи на проблеми с кръвното, които не са типични за вас, но са възможни, ако имате напрежение в работата. Тези от вас, които страдат от хронични проблеми с черния дроб да посетят личния си лекар, защото може да ги обострят. Бъдете отговорни към себе си в периода 22-24 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През март, без да го осъзнавате, вредите на семейните си отношения заради постоянното желание да се запознавате, да излизате на срещи, но при семейните това ще е огромна грешка, водеща до охладняване на отношенията, дори и ако са щастливи в брака, защото в един момент ревността ще ги завладее. При необратими семейни проблеми разводът е по-доброто решение от изневерите. 

КОЗИРОГ 

Работа: Планирайте всеки ден от месеца и съхранете добрите си отношения. Бъдете умерени и тактични с вашите делови партньори, които са доказали своята лоялност към вас. Не ви съветвам да се включвате в инвестиционни проекти на ваши приятели или познати само защото са решили, че имате много пари, дори и ако инвестициите са доходни и бързо ще си върнете вложените пари. Рисковете са съществуващи, но без конкретна форма.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако се предпазвате от травми и не пропускате почивката си. Бъдете внимателни, защото сте податливи на проблеми с кожата и алергични реакции, които може да се превърнат в хронични. Прекалено уязвими сте в периода 24-27 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Март ви подтиква да работите, но това може да се окаже проблем за отношенията ви. Причината са ваши роднини, които ви досаждат у дома с безкрайното си гостуване, но имат време, докато работите, да интригантстват с брачната ви половинка. Отпратете ги без колебание, особено след като не са канени. Не си струва присъствието им да ви съсипва брака. 

ВОДОЛЕЙ 

Работа: През март сте орисани да смените средата си или само да я обогатите с нови хора, които ще ви помогнат да осъществите  мечтата си да печелите добре, но със започнати проекти, които очакват да бъдат завършени и предадени. Начинанията може да се успешни само ако сте отворили пътя си за тях и не сте обвързани и загрижени заради изостанали задължения. Пазете се от упорити непознати, които искат да работят с вас.

Здраве: Здравословни проблеми не са изключени, ако не сте отговорни към себе си, ако забравите да си почивате, или пък ако прекалите с пресните зеленчуци, ако са с повечко нитрати. Алкохолът ви вреди на може да ви създаде проблеми с кръвното налягане, особено в периода 1 и 27-29 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Запознанства, делови и лични, са причина за разправии във вашето семейство заради съмнения в брачната ви половинка, че изневерявате, въпреки че трудно можете да пречупите консервативните ви навици. Ако новите ви познати са ви потребни за ваши професионални цели, докажете на семейството си, че нямате други намерения, за да избегнете раздялата. 

РИБИ 

Работа: През март си наложете търпение и не се впечатлявайте от трудностите, които ще са ваш ежедневен спътник. От това ваше правилно поведение зависи професионалният ви успех през този месец, въпреки че на моменти ще се чувствате уморени от постоянните спънки.  Приемете, че всяко изпречило се на пътя ви препятствие ви предпазва от непоправима грешка, която сте избегнали, като сте спрели и сте се огледали.

Здраве: През този месец намерете начин постепенно да натоварвате краката и стъпалата си с ходене, за да не си създадете проблеми, ако сте обули след удобните ботуши и боти високи токчета. Предпазвайте се от проблеми с лимфната система и не стойте продължително в неудобни обувки в периода 1-4 и 29-31 март, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Март е месец на трудности, които няма как да не вредят и на семейните ви отношения. Ако бракът ви не е дълготрайно проблемен, имате възможност да докажете, че чувствата ви са същите и да разгорите пламъка на любовта въпреки моментните разправии. Правете всичко възможно вечер да сте си у дома, за да не се стигне до неочаквани негативни решения.