Защо понякога ви привлича човек, с когото сте твърде различни, а друг път такъв, с когото имате много сходства? Всяка зодия носи своите особености, своя енергия и вибрации. И в голяма степен дали двама души ще си паснат като  парчета от пъзел, или ще се отблъскват като магнити, зависи и от зодиакалната им съвместимост.

Някои хора минават през живота ни, за да ни научат на нещо, след което си тръгват, а други остават завинаги. Със сигурност няма случайни запознанства и връзки, затова старайте се да вземете най-доброто. Само когато сме най-добрата версия на себе си, няма да съжаляваме за нещо, което ни се е случило.

Ако често си задавате въпроса „За мен ли е този човек“, опитайте се не само да го разгадаете според зодията, но и да си отговорите на следните питания:

  • Какво ни е събрало?
  • Каква е причината да се познаваме?
  • Имаме ли общата цел?
  • Има ли връзката ни перспектива?


Отделете си малко време и преценете с какви хора сте били в двойка – с кого ви е било леко, с кого по-трудно. Когато сте в двойка с човек, който е с вашия слънчев знак, т.е. има повторяемост Дева-Дева, Рак-Рак, това значи, че имате връзка със сзамия себе си. Такъв тип отношения дават най-много информация относно самоосъзнаването. Обикновено такъв тип двойки са стабилни, защото контактът им е на много добро ниво и изключително силен.

Когато сте в двойка със зодията, следваща вашата, например Овен-Телец, Близнаци-Рак, това означава, че имате човек до себе си, от когото да черпите много енергия и вдъхновение. Може да разчитате на този човек, защото той е стабилен и ви дава основа. От негова страна обаче не е същото. Той усеща този товар в една или друга степен. В такъв тип връзка трябва да има много грижа и желание за отдаване, иначе няма да просъществува дълго.

Ако сте в двойка с човек от зодия през една от вашата, например Овен-Близнаци или Козирог-Риби, сте в доста непостоянни отношения. Такава двойка е хаотична и разхвърляна. Може да изкарате чудесно лято, но не и да имате стабилно семейство.

Тези, които са в двойка с четвъртата след тях зодия, например Овен-Рак или Водолей – Телец, ще имат напрегната връзка с доста проблеми. Всеки от двойката носи своите проблеми от миналото. Вие се отнасяте към човека от четвъртата зодия след вашата добре, но винаги ще виждате в него нещо повече, отколкото може да ви даде той. Натоварването с очаквания може да доведе само до разочарования. Такива двойки постоянно ще се връщат към миналото. Не са изключени сравнения с предишни партньори, които няма да са от полза за настоящата връзка.

Ако сте в двойка с петата след вашата зодия, например Овен-Лъв или Скорпион - Риби, може да очаквате много нежност и любов. Партньорът ви ви приема като пример за подражание, харесва ви, за него вие сте духовен учител и източник на много енергия и знания. Въпрос на търпение е такава двойка да синхронизира характерите си и да продължи в много дълга и полезна връзка.

Ако сте в двойка с шестата след вашата зодия, например Овен – Дева или Близнаци - Скорпион, постоянно ще бъдете генераторът във връзката, този, който повтаря „Хайде!“, който дава идеите за семейна почивка, има желание за новости и т.н.  Партньорът ви е доста по-уравновесен и спокоен. Вие за него сте всичко, което той не може да бъде. Краят на връзката може да настъпи, ако се изморите да бъдете генератор или ви доскучае.

Противоположни са следните зодиакални двойки Овен - Везни, Телец - Скорпион, Близнаци - Стрелец, Рак - Козирог, Лъв - Водолей, Дева - Риби и обратно. В тези отношения може да има много вражда и дори да се породи злоба с времето. В тези двойки и двете страни се развиват много бързо и изсивканията са много високи. Може да се учите един от друг или връзката да стане деструктивна и да се разруши.

Но все пак да не забравяме, че върху зодиакалните съвместимости влияние оказват още асцендентът, личният характер, времето и мястото, на което двамата са се срещнали, както и степента им са осъзнатост.