27 октомври идва с няколко важни астрологични аспекта, които могат да повлияят на нашите емоции, взаимоотношения и начина по който взимаме решения за бъдещето си. Те предполагат комбинация от вътрешен анализ, емоционални предизвикателства и потенциал за творчество и утвърждаване. Това е ден, в който трябва да се ориентираме внимателно в чувствата си, като същевременно останем отворени за нови идеи и възможности.

Астроложката Ники Момчева, позната в социалните мрежи с профила си Astro Guide споделя какви са астрологичните влияния и каква енергия носи този период за всички нас, не само за изборния ден.

 

ПЛУТОН В КОЗИРОГ – КРАЯТ НА ЕДНА ЕРА

Една от най-значимите астрологични промени в този период е завършването на 16-годишния цикъл на Плутон в знака на Козирог, който до 12 ти октомври беше ретрограден, а от 20 ти ноември ще навлезе във Водолей.

Плутон е символ на дълбоките процеси на трансформацията, разрушение освобождението от остарялото и неработещото и прераждането. През последните години Плутон в Козирог оказа силно въздействие върху политическите структури не само в България, но и в световен мащаб, тъй като Козирогът се свързва с авторитета и статуквото.

Сега, с окончателното напускане на Плутон от Козирог, сме на прага на дългоочаквани промени – разрушаването на остарели представи и политически структури и иерархии, които се нуждаят от обновление. Старото се изчиства, за да направи път на новото, а този процес ще има ключово влияние в изборите, които правим.

ПЛУТОН ВЪВ ВОДОЛЕЙ – НОВ ЦИКЪЛ НА ИНДИВИДУАЛНОСТ И КОЛЕКТИВНОСТ
Плутон се готви за нов 20-годишен цикъл във Водолей, знакът на свободата и прогреса.

Водолей символизира човечността и социалните идеали, което подчертава преместването на фокуса от индивидуалната изгода към общественото благополучие. Тази енергия ще започне силно да влияе на политическите структури в посока, която мисли за общото благо.

Предстои да видим дали това ново влияние ще отстрани онези, които се стремят към лична облага, и ще отвори пътя за нови лидери, които наистина работят за народа.

СИЛНИТЕ АСПЕКТИ НА МАРС – ЕНЕРГИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ И ПРОМЯНА
В дните около и след изборният ден ще се активират редица благоприятни аспекти между Марс, Уран и Нептун, които допълнително ще подчертаят необходимостта от промяна.

Между 24 и 28 октомври Марс формира позитивни аспекти с Уран и Нептун, което носи силна мотивация и вдъхновение за действие. Тази енергия е подчертано подходяща за избори, тъй като Марс, планетата на волята и действието, ще ни подтикне към решителност и промяна.

Марс символизира енергията, която ни кара да станем и да направим необходимото за прогрес. Тази динамична сила ще ни вдъхнови да сложим край на старите, неработещи структури, които са в противовес на развитието на обществото.

ИЗБОРНИЯТ ДЕН ПОД ЗНАКА НА СКОРПИОНА И ДЕВАТА


Изборният ден, неделя, е под управлението на Слънцето в Скорпион и Луната в Дева, което прави комбинацията много подходяща за вземане на съдбоносни решения.