ОВЕН

Работа: Не пропускайте правото си на защита, ако ви омаловажават. Съветвам ви в периода 14 октомври до края на месеца да не предприемате необмислени промени и инвестиции, Меркурий е ретрограден и трудно ще покорите поредния връх и ще постигнете финансова независимост. От вас зависи да не допускате загуби. Обогатете се с полезни знания, завършете започнатите задачи,  които осъществявате без напрежение.

Здраве: Ако не страдате от липсата на работа и сте доволни сте и с отлично здраве. Не ставайте заложници на лекарствата, дори и ако имате хронични заболявания и ви ги предпише лекар, особено в периода 1-3 и 28-30 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако сте умерени и търпеливи, качества, които трудно се удават на вашия огнен темперамент, имате шанс да оправите отношенията си с вашите близки и да изясните разногласия, които ви притесняват, без да знаете причината. При непреодолима пропаст вземете решение за развод.

ТЕЛЕЦ

Работа: Бъдете предпазливи и не се доверявайте на мига, дори и да са ви грабнали с интелекта си, защото разочарованията ще са светкавични, но едва след като сте сключили споразумение за съвместна работа. От 14 октомври Меркурий е в своето ретроградно движение, затова имате възможност да стабилизирате финансовото си състояние, като завършите започнатите проекти и ги предадете преди крайния срок.

Здраве: Предпазвайте се от проблеми гърлото и кръвното, които може да се окажат трудно лечими или хронични, защото отказвате да се грижите за себе си. Не се подлагайте на оперативно лечение и се грижете за себе си в периода 3-6 и 30-31 октомври, когато Луната е във вашия знак. 

Любов: Запознанствата са много и ако не сте далновидни и отговорни, ако не престанете да залитате в крайности в чувствата и във връзките си, може да не успеете да съхраните отношенията си с вашата брачна половинка. Разводът би бил болезнен за вас, стигнете ли дотам.

БЛИЗНАЦИ

Работа: Бъдете умерени, сговорчиви и обърнете внимание на грешките, които сте допускали. Старанието ви да сте най-добрите не винаги дава резултат, а и не бива да надскачате възможностите си, за да не задълбочите проблемите до невъзможност да се справите с поетите задължения. Забравете за начинанията след 14 октомври, както и за подписване на договори и инвестиции, защото Меркурий започва своето ретроградно движение.

Здраве: Резките изблици на агресия, необмислените думи водещи до депресивни състояние може да са причина за сериозни здравословни проблеми, задух и белодробна недостатъчност в периода 6-8 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Въпреки желанието ви да оправите отношенията си с вашата половинка и роднините си не бива да проявявате щедрост и да задоволявате техните капризи, защото така ще задълбочите проблема заради бликналата завист.

РАК

Работа: Бъдете предпазливи, преди да предприемете необходимите, отлагани дълго и вече задължителни професионални промени,  но не по-късно от 14 октомври, защото след това Меркурий започва ретроградното си движение. Заради вашите прибързани хвалби без време  може да провалите плановете си за пътуване и създаване на делови партньорства зад граница.

Здраве: Здравето ви е стабилно. Не ви съветвам да спортувате, ако имате стари травми, които може да ви създават проблеми или ако страдате от хронични стомашни проблеми. Предпазливостта е задължителна в периода 8- 11 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните представители на знака да организират промени и пътувания, за да стабилизират отношенията си и да съхранят хармонията и щастието в дома си, ако заради забраните, свързани с вируса, са се отдалечили. Ако са стигнали до непоносимост, да вземат решение за развод.

ЛЪВ

Работа: Месецът позволява да положите началото на обмислени начинания, но промените трябва да предприемате предпазливо до 14 октомври, след това Меркурий започва своето ретроградно движение. Допуснатите грешки може да са с необратими последици. Не си струва да губите време и пари. Бъдете предпазливи и съхранете добрия тон с колегите, деловите си партньори и вашите началници, за да избегнете раздялата с някои от тях.

Здраве: Притесненията ви заради невъзможността да сте активни са достатъчни, за да си създадете здравословни проблеми, както се случва обикновено. Бъдете отговорни в периода 11-13 октомври, когато Луната е във вашия знак и сте заплашени от проблеми и обостряне на хронични болежки.

Любов: Не прекалявайте с исканията си за невъзможни покупки или пътувания, нито с претенциите си, че сте незаменими и че всички трябва да ви обгрижват, за да не се окажете в пълна изолация у дома.

ДЕВА

Работа: В състояние сте да създадете  напрежение, защото начинанията са свързани със сериозни инвестиции, но имате партньори, които бавят своята част от общите задължения. Не бива да надскачате възможностите си. Не пропускайте факта, че от 14 октомври Меркурий е ретрограден и ви забранява да инвестирате и да сключвате договори. От средата до края на месеца бъдете коректни към изискванията на планетата и изпълнявайте единствено обичайните и рутинните си задължения.

Здраве: През ноември здравето ви е нестабилно, защото за е зависимо от психическото ви състояние. Направете профилактика, хранете се правилно, особено 13-15 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: От вас зависи да съхраните стабилността на брака си, а най-вече да обърнете внимание на децата си, с които, заради служебни задачи, отдавна нямате време да поговорите.

ВЕЗНИ

Работа: Не осъзнавате, че  заради вашите материални стремежи вредите на себе си, вместо да ги надмогвате с лекота и без проява на агресия към колегите и партньорите ви само защото очаквате лесни пари. Във ваша полза е след 14 октомври заради ретроградното движение на Меркурий да се заемете с изостаналите задачи, които все отлагахте, да се отдадете на рутината.

Здраве: Грижете се добре за здравето си, за да не се окажете в пълен срив отново и отново заради нежеланието ви да си почивате или заради стремежа ви да постигнете невъзможното, особено в дните 15-17 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Заради материалните ви стремежи рискувате да отдалечите брачната си половинка и децата си. Ето защо ви съветвам да сте умерени, да отделяте достатъчно внимание на семейството си и да не лишавате половинката си от семейна почивка, развлечения и внимание.

СКОРПИОН

Работа: Въпреки добрите приходи не бъдете щедри към хора, които няма да ви върнат дадените пари. Не участвайте в чужди проекти, особено след 14 октомври, когато започва ретроградното движение на Меркурий,  ако имате намерение да осъществите свои, в които да вложите парите си, а печалбата да е само за вас.

Здраве: Бъдете внимателни в дните 17-19 октомври, когато Луната е във вашия знак, за да не си създадете проблеми със здравето, което може да наложи болнично лечение. Преумората ви вреди. Податливи сте на алергии от некачествена храна.

Любов: Семейните да проведат разговори с брачната си половинка и да изгладят недоразуменията. Ако отношенията са непоправимо съсипани, може да направят крачката към развод през следващия месец. При стабилен брак трудностите заради ваши роднини са бързо преодолими.

СТРЕЛЕЦ

Работа: Излъчвате агресия, раздразнителност и нервност, затова ви съветвам да забравите начинанията, за да избегнете провала си, но и за да отхвърлите изостаналите от месеци задачи, заради които търпите критика, но и губите приходи. От 14 октомври Меркурий започва своето ретроградно движение. Отдайте се на рутината. Не правете непоискано добро, ако сте осъзнали, че сте се държали недостойно с някого, защото това няма да промени мнението му. По-добре поднесете извиненията си.

Здраве: През ноември не бива да се затваряте в дома си, дори и ако сте зиморничави и се страхувате да не настинете. Разходката на чист въздух, дори и само в края на седмицата, ще ви зареди със здраве и ще ви освободи от собствените ви страхове. Внимавайте в периода 19-21 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните не успяват да намерят начин да избегнат разправиите и да изгладят проблемите с половинката си, ако са ги създали заради вечната си заетост. Не се изкушавайте от трайни извънбрачни отношения, защото разводът скоро и неочаквано ще почука на вратата ви заедно с финансови загуби около него.

КОЗИРОГ

Работа: Имате благоразположението на Съдбата да печелите добре, може да се отдалечат във времето, ако се окажете без помощ, колегиална и партньорска подкрепа. Заедно с новите си задачи се заемете с вече започнатите, а след 14 октомври, когато Меркурий започва ретроградното си движение, завършете рутинната си работа, за да избегнете и критика. За да не се окажете във финансов недоимък, не давайте заеми на роднини и приятели.

Здраве: За да сте  в добро здраве избягвайте преумората и ненужното натоварване с физическа работа и с чужди проблеми, които преживявате, особено ако не можете да помогнете. Бъдете внимателни в периода 21-23 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Няма как да мислите само за работа и за пари, след като сте създали семейство и деца. По-добре съхранете брака си, ако е щастлив, и не се надявайте да срещнете по-добро партньорство, дори и да ви шушнат това на ухото "добронамерени приятели" или роднини, които целят да ви използват. След това вие ще страдате.

ВОДОЛЕЙ

Работа:  Задълбочите се и осъзнайте, че имате критикари около себе си заради тяхната немощ да ви надскочат и заради опита да прикрият липсата на знанията, които се опитват да внушават, че притежават. През целия месец, но особено след 14 октомври, когато Меркурий започва ретроградното си движение, се заемете с рутинните и изостаналите си задачи.

Здраве: Осигурете си такъв начин на живот, който ви зарежда със сили, като не пренебрегвате почивката. Предпазвайте се от проблеми със стомаха в периода 23-25 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните представители, дори и да живеят в хармония, съветвам през октомври да се съобразят емоционалните си реакции и  прекалената си чувствителност, които им вредят. Дори и да са консервативни и недостъпни,  будят съмнения в изневяра и предизвикват скандали, които може да не завършат с примирие.

РИБИ

Работа: Трудно ще ви бъде да се справите сами, ако сте отдалечили от себе си полезни с подкрепата си хора и няма на кого да разчитате. Успехът не е на ваша страна, ако рискувате след 14 октомври, когато Меркурий е ретрограден. Не инвестирайте на инат в чужди проекти, защото загубите ви са сигурни, а парите, които влагате, няма да си върнете бързо. Бъдете отговорни и предпазливи и ще се радвате на отлични постижения.

Здраве: От вас и вашето чувство за отговорност зависи дали ще се грижите добре за вашето здраве или ще създадете проблеми и на партньорите си, като се наложи продължително лечение. Податливи сте на здравословни проблеми в периода 25-28 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Работата ви отдалечава от вашето семейство. В почивните дни бъдете в дома си или пътувайте с близките си, за да съхраните стабилността на брака си и новото начало в личен план да не е разводът, защото вие ще страдате най-дълго. Една раздяла вреди и на служебните ви проекти.