Всеки реагира различен начин на възходите и паденията в живота си. Едни ги приемат с разум и извличат поука, други се отдават на емоциите, ядосват се или подскачат в безумна радост.  Голяма част от реакциите на хората се основават на влиянието, което оказват звездите и планетите.  Ето кои са най-гневните зодии и как се справят с негативните емоции техните представители.

Овен

Овните са много импулсивни и често реагират под влияние на емоцията.  Когато Овен се захване с някаква работа, е трудно да го спрете.  Въпреки целия инат и перчене обаче, често представителите на тази зодия са много несигурни в действията си.  Ядосаният Овен е истински буреносен облак – говори рязко, действията му са отчетливи. Често предпочита да се усамоти в собсвтения си мрак, защото в портивен случай наичтина може да нарани околните с думи или действия.

Телец

Телецът бързо се пали при всякакви проблеми. Представителите на тази зодия са инатливи и за тях е трудно да се примярят със загубите и неуспеха. Когато са наранени, се оттдеглят в изолация.

Близнаци

Аналитичният ум на Близнаците е тяхното най-силно място, но и тяхната слабост. Те са известни със способността си да направят от мухата слон. Губят безкрайно много ценно време и усилия, за да го направят, но не могат да го потиснат. Точно затова често се ядосват за дреболии. Когато изпаднат в критична ситуация, използват въображението си, за да пренебрегнат трудностите на реалността и да избягат от нея.  

Рак

Един от най-емоционалните знаци в зодиака. Много от заболяванията си представителите на зодия Рак получават именно заради притесненията и яда, които често изпитват. на някой от признаците, Ракови заболявания, получават много нуждаещи се и емоционални. Пренебрегват рационалното мислене и реалните причини и се отдават на самосъжаление. Трудно изграждат приятелства, защото имат проблем с доверието. Затова, когато са ядосани, изживяват гнева си сами и целенасочено държат близките си на разстояние.

Лъв

За Лъвовете е лесно да показват дори най-дълбоките си емоции. Единственото, което би им попречило да са максимално открити, е тяхната гордост. Те са свръхчувствителни, което понякога ги прави конфликтни личности. Изпитват изключително дълбоки емоции. По тази причина един наранен Лъв страда дълго време.

Дева

Девите се превръщат в студени и отдалечени личности, когато са разстроени. Ако някой от близките им се опитва да им помогне, може всъщност да направи обратното – да ги отдалечи още повече от себе си. Девите са способни да кажат жестоки неща на приятелите си, когато са гневни. Често плачат или са тъжни без видима причина. Изживяват дълбоко много от случващото им се през деня.

Везни
Везните имат едно от най-опасните поведения от всички зодиакални знаци, когато са натъжени  или разстроени. Те не споделят какво ги притеснява открито, а погребват страданията и гнева си дълбоко в себе си. Когато стигнат предеа на силите си, започват да се опитват малко по малко да изплуват. Трябва обаче да стигнат дъното, преди отново да започнат да се качват нагоре.

Скорпион

Скорпионите могат да са изключително лоши, когато са ядосани. Нахвърлят се на близките си и не не могат да разсъждават обективно. При тях лесно се забелязва кога са тъжни или гневни.

Стрелец

Представителите на зодия Стрелец най-често от всички останали зодии изпадат в депресия. Тогава са способни да не правят нищо в продължение на дни. Песимисти по природа, Стрелците могат да се променят, ако са заобиколени от подходящите ведри хора. Когато влязат в цикъла на особеното настроение, те може да се забавляват безкрайно 2 дни, а след това внезапно да се скрият от всички свои близки, лежейки на дивана и самосъжалявайки се вкъщи. В този случай само най-близките им хора могат да се доближат.

Козирог

Дълбоки мислители и анализатори, Козирозите се страхуват от интимност. Те не желаят да допускат много хора в близост до себе си.  Използват различни части от живота си като предпазно оръжие. Впускат се да градят кариера, за да се защитят от самотата си. Когато са наранени, предпочитат да останат сами с болката си.

Водолей

Един от най-положителните и безгрижна знаци на зодиака. Те крият своята болка много дълбоко. Техният защитен механизъм ги ръководи, когато страдат, да се отделят от всичко и всички, защото не желаят да развалят настроението на никого. Изживяват собствения си гняв и болка в усамотение.

Риби

Специалитет на Рибите е да драматизират. Те също така са способни да преживяват лошото  отново и отново. Тази практика отваря още място в сърцата и телата им за трупане на просто огорчение и яд.