.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Спете на хладно, за да сте здрави

Евгений Милов | преди 2 години
спане
Снимка: iStock
Спането на отворен прозорец предпазва от затлъстяване и диабет

Спането на отворен прозорец е полезно за здравето, защото охлаждането на тялото с няколко градуса в по-хладна спалня предпазва от затлъстяване и диабет.

Според оксфордския професор по ендокринология Ашли Грийн наистина съществува връзка между глобалното затопляне и диабета, установено от публикуваното в BMJ Open Diabetes Research & Care изследването на холандски учени от Leiden University Medical Center

Покачването на температурата в околната среда с 1℃ може да предизвика годишно 100 000 нови случая на диабет само в САЩ, защото тялото гори по-малко кафява мазнина, за да се стопли, което води до понижена инсулинова чувствителност и напълняване.

Учени от Maastricht University Medical Centre съветват температурата в спалнята нощем да се свежда до 15-17℃, която поддържа ниско тегло, тъй като охлаждането засилва метаболизма с 30%, докато треперенето от студ го увеличава 5 пъти, защото тогава горим по 400 калории на час.

спане
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?