.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Облекчете болката при раждането с очила за виртуална реалност

Евгений Милов | преди 9 седмици
очила за виртуална реалност
Снимка: iStock
Истинска алтернатива на обезболяващите за родилките

Учени от университетската болница на Уелс в Кардиф са провели тестове с бременни жени по време на раждане, на които да дали очила за виртуална реалност, за да видят дали могат да помогнат за справяне с болката при раждането.

Акушерката Сюзан Хардакр казва, че технологията предлага алтернатива за управление на болката при родилните мъки.

А бъдещата майка Хана Лели, която изпробва ефективността на очилата за виртуална реалност преди раждането на първото си бебе този месец, ги оприличава "на симулатор".

очила за виртуална реалност
Снимка: iStock

Очилата за виртуална реалност предлагат 360-градусово преживяване, така че на бъдещата майка да се показват различни тренировъчни клипове за раждане или видеа за релаксация.

"Помага ми да ме постигна състояние на отмора", споделя родилката Лели.

"Съществува чудесна възможност очилата за виртуална реалност да се използват при жените в ранните етапи на раждането, допълвайки дихателни техники и упражнения за релаксация, които да ги извадят от болезнения момент", допълва Хардакр. 

"Това ни предоставя възможност да направим нещо наистина различно, нещо иновативно, нещо, което не се използва другаде", казва старшата акушерка в болницата.

Устройството обаче не е подходящо за приложение при всички етапи при раждането.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?