.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Средиземноморската диета намалява риска от загуба на слуха при жените

Евгений Милов | преди 43 седмици
средиземноморска диета
Снимка: iStock
С цели 30 процента!

За жените, които се хранят спрямо средиземноморската диета, съществува 30% по-малък риска от загуба на слуха. Хранителният режим, който включва изобилие от плодове, зеленчуци, риба, зеленолистни, ядки и пълнозърнести храни, потиска възпалението в ушите.

Резултатите от изследване на американски учени от "Brigham and Women's Hospital" в Бостън сочат, че средиземноморската диета сваля кръвното налягане и потиска възпалението в организма, като по този начин увеличава притокът на кръв през ушите. 

Средиземноморската диета снижава риска от рак на гърдата с 40%Здравословното откритие на годината!

Загубата на слуха с напредване на възрастта засяга около 48 млн. възрастни в САЩ, което предишни изследвания свързват с депресия и нарушение в когнитивните способности.

Настоящото проучване сред повече от 70 000 жени над 22-годишна възраст е обхванало хранителните им навици в продължение на четири години. Средиземноморската диета намалява с 30% риска от загуба на слуха за жените.

Всъщност това е само една от многобройните ползи на средиземноморската диета, която е препоръчвана като превенция и контрол на високото кръвно налягане (хипертония).

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "The Journal of Nutrition".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?