.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По-дълъг живот с високомазнинната и ниско въглехидратна диета

Евгений Милов | преди 1 година
поничка
Снимка: iStock
Кетозният хранителен режим се очертава обещаващ за продължителността на живота

Високомазнинната и ниско въглехидратна диета се очертава обещаваща обещаваща за увеличаване на продължителността на човешкия живот, сочат резултатите от изследване на американски учени от "Davis School of Veterinary Medicine" към "University of California".

Въпросният кетозен хранителен режим, който включва богат прием на мазнини и беден на въглехидрати, значително удължава живота, като подобрява паметта и физическата сила на застаряващи лабораторни мишки.

поничка
Снимка: iStock

Ефект се получава благодарение на процеса кетоза, при който организмът започва да гори собствените си мазнини при силно ограничаване на въглехидратите.

Мишките, чиято диета била богата на мазнини и бедна на въглехидрати, удължили живота си с 13%, която при хората се равнява на допълнителна продължителност от 7-10 години.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в септемврийския брой на списание Cell Metabolism.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?