.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко зеленчуци ядат хората в страните от ЕС

Евгений Милов | преди 10 седмици
зеленчуци
Снимка: iStock
Едва 45% от българите съобщават, че ядат зеленчуци всеки ден

Що се отнася до ежедневната консумация на зеленчуци в целия Европейски съюз, има огромни различия между отделните държави-членки. Ирландците със сигурност много харесват зеленчуците, като 84% от населението в страната съобщава, че ежедневно яде зеленчуци.

зеленчуци
Снимка: iStock

Според данни на Евростат Белгия съобщава за същото потребление, като е последвана от Италия (80%), Португалия (78%) и Люксембург (74%).

България попада в долната част на класацията - едва 45% от българите ядат зеленчуци всеки ден. Това е с 19% по-ниско от средната стойност за 28-те страни от ЕС, която е 64 процента.

зеленчуци
Снимка: Statista

Унгарците са на дъното на класацията, като имат най-ниската дневна консумация на зеленчуци в ЕС - само 30% от населението съобщава за ежедневна консумация на зеленчуци.

Искате дълголетие? Яжте плодове, зеленчуци, зърнени храни и рибаПодобренията в хранителния режим за 12 години намаляват риска от смърт за следващия 12-годишен период, сочи изследване на "Харвард"
Имахте ли романтични нощи през лятото?