Продукти за 18 кюфтета:
500 г картофи, нарязани на ситно
120 г замразен грях
80 мл зехтин
2 зелени люти чушки без семки, нарязани на ситно
½ глава лук
1 с.л. джинджифил
1 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
2 с.л. брашно
1 с.л. лимонов сок

Приготвяне:
Картофите се сваряват и се намачкват. Грахът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 мин., след което се изцежда добре.
1 с.л. зехтин се загрява в тиган на средна температура. Слагат се чушките, лукът, джинджифилът и подправките исе готви минута, докато се смесят добре ароматите. Бърка се през цялото време.

Сместа се прибавя към картофите заедно с брашното и лимоновия сок. Оформят се кюфтенца и се оставят за 30 минути да стегнат.

Останалият зехтин се загрява на средна температура. Кюфтенцата се пържат от всяка страна 1-2 минути. Преди да се поднесат, кюфтенцата се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят добре.