.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Този фотограф превръща 1900 кг електронни отпадъци в постапокалиптични пейзажи

Евгений Милов | преди 1 година
Instagram/Benjamin Wong
Снимка: Instagram/Benjamin Wong
Приблизителното количество, което един американец би могъл да използва през целия си живот

Като начин да направи света по-чисто място за живеене използва фотографията Бенджамин фон Уонг. Неговите постапокалиптични кадри са сериозно предупреждение за замърсяване на океаните и планетата с боклуци.

Провокиращата размисли фотосерия се фокусира върху е-отпадъците (излязло от употреба електрическо и електронно оборудване), които се получават, когато заменяме и в последствие изхвърляме нашите "морално остарели" електронни джаджи - смартфони, лаптопи, периферни устройства и прочее. 

За да добиете представа колко сериозен е мащабът на проблема, само в САЩ всекидневно са били изхвърляни 142 000 компютъра през 2010 г. Нещо, за което човечеството трябва да се замисли, ако не иска да превърне планетата в сметище.

През 2017 г. фон Уонг научава, че "Dell" има най-голямата програма за рециклиране в света за използвана електроника, като решава да си сътрудничи с технологичната компания, за да помогне да се повиши осведомеността за това.

"Dell" дава на фон Уонг за проекта около 1900 кг електронни отпадъци - приблизителното количество е-отпадъци, които един американец би могъл да използва през целия си живот.

Засега снимките му изглеждат като мрачна научна фантастика в стилистиката на "Матрицата", но... засега.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?