.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Юлияна Дончева: Красотата не е вълнуваща, ако замразим лицето си с ботокс

| преди 48 седмици
Код червено: Ботокс в ума
Стилната дама разкрива тайните на козметичната индустрия в книгата "Код червено: Ботокс в ума"

Красотата ще спаси света, но как да спасим красотата? Юлияна Дончева изважда на показ нелицеприятната страна на козметичната индустрия и споделя открито своя опит в новата си книга "Код червено: Ботокс в ума". След успеха на "Код червено: Моята истина за храната" стилната дама разглежда под лупа дребния шрифт на етикетите и поставя на кръстосан разпит модерните методи за промяна на визията. Книгата е полезен и практичен наръчник за това как да бъдем информирани и разумни потребители.

"Красотата не е вълнуваща, ако замразим лицето си с ботокс. Тя е истинска само, когато е жива", споделя Юлияна Дончева, обръщайки се към дамите, които с ентусиазъм се подлагат на всевъзможни процедури с цел разхубавяване, със съвет да не прекрачват границите на допустимото. Защото влизането в зоната на червения код обикновено води след себе си сериозни последствия за здравето, които коварно остават невидими в продължение на години. Според авторката тайната на красотата, която всеки трябва да открие за себе си, е в информираността и мярката.

В книгата си Юлияна Дончева отделя специално внимание на вредните вещества в масовите козметични продукти, и по-точно на онова, което се крие зад неясните термини и объркващите съкращения. Не е нужно читателят да е дипломиран химик, за да дешифрира състава на всички активни вещества в продуктите си за лична хигиена. В "Код червено: Ботокс в ума" всичко е "преведено" на разбираем език и има за всекиго по нещо.

За родителите на млади момичета, които без да подозират, стават съучастници на модните, но рискови разкрасителни практики. За дамите, които са готови на всичко, за да отговорят на "стандартите" на своите силни половинки. За силните половинки, които дори не подозират с какъв коктейл от химически субстанции се бръснат сутрин. За феновете на татуировките и за тези на смелия слънчев тен. За младите майките и за техните майки. За всички, които обръщат внимание на това какво слагат на трапезата, а не внимават с какво "хранят" тялото си чрез козметиката.

Юлияна Дончева е телевизионен журналист, политик и бизнесдама. Завършила природонаучната гимназия в родния си град Шумен, а след това УАСГ в град София, Юлияна е дългогодишен водещ в италианската телевизия Rai 2, както и в БНТ. През 2001 г. става член на 39-ото Народно събрание като депутат от парламентарната група на НДСВ, а по-късно и заместник-председател на парламентарната група "Новото време". След като излиза от политиката, се отдава на бизнес кариера. Майка на двама сина, Юлияна се интересува от здравословния начин на живот от години. Разкрива своята философия за пълноценно хранене и хармония в първата си книга "Код червено: Моята истина за храната" през 2017 г.

Код червено: Ботокс в ума

Премиерата на книгата "Код червено: Ботокс в ума" ще се проведе от 18:30 ч. на 17 октомври в новото столично пространство за изкуство и култура "Книгата", където самата Юлияна Дончева ще представи изданието и своята кауза с помощта на проф. Любомир Стойков и журналиста Антон Стефанов. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?