9-годишната Дейзи-Мей Димитри от Бирмингам се ражда с  рядката диагноза фибуларна фемимелия и на двата крака. Това е вроден дефект, който налага ампутацията и на двата й крайника, когато е само на 18 месеца. Това не отказва Дейзи да сбъдва мечтите си, защото съвсем скоро тя ще се превърне в първото дете с два ампутирани крака, което ще дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Фибуларната фемимемия е наистина рядко срещано състояние, което се появява при 1 на 40 000 деца. А случаят при малката манекенка от Бирмингам е още по-необичаен, защото засяга и двата й крака.

Дейзи не само се научава да ходи с протезите, но и да тича и кара колело с не по-малко самочувствие, умения и увереност от нейните връстници. Малката смела британка дори е запалена гимнастичка.

За първи път се качва на подиума през февруари 2018 година, когато е поканена да участва в Седмицата на детската мода в Лондон. До момента е дефилирала за световни марки като Nike, Boden и Matalan.

Следващата голяма крачка за нея е на 8 септември, когато ще вземе участие в Седмицата на модата в Ню Йорк.

Ени Хегедс-Буйрон, главният дизайнер на марката Lulu et Gigi, която Дейзи ще представи на модното шоу, казва за нея, че е „красива и перфектна“, отбелязвайки, че тя ще пише история, като се превръне в първото дете с два ампутирани крака, което ще дефилира официално на Седмицата на модата в Ню Йорк. Нейната 11-годишна сестра Ела също ще бъде част от шоуто.

Алекс, бащата на двете момичета коментира смелостта на Дейзи: „Това не те спира. Това определено не спира нея. Тя е по-добра от повечето мъже, които познавам. Но дефилирането не описва изцяло Дейзи, то е само част от това, което тя прави, впускайки се в живота с усмивка на лицето.“