Изпитвате ли ужас от Excel? Когато разберете, че 77-годишният японец Тацуо Хориучи рисува тези прекрасни картини с програмата за електронни таблици на Microsoft, ужасът от работата със софтуера леко намалява...

Докато повечето визуални артисти предпочитат да използват Фотошоп, Тацуо Хориучи избира да работи с Microsoft Excel, за да рисува красивите си картини. 

Произведенията на 77-годишния художник изглеждат забележително сложни, като имитират традиционните японски картини - живописни природни пейзажи, богати на мотиви от Страната на изгряващото слънце.

"Никога не съм използвал Excel на работното място, но видях други хора да правят хубави графики и реших, че може би ще мога да рисувам с него. Графичният софтуер е скъп, но Excel е предварително инсталиран в повечето компютри. Има повече функции и е по-лесен за използване от Paint", решава да се пробва като художник Хориучи, след като се пенсионира. 

Хориучи дори се впуска да рисува с Microsoft Word, но намира размера на страницата за прекалено ограничаващ, като вижда много повече творческа свобода в електронните таблици на Excel. 

Художникът кани "Great Big Story" в дома си, за да представи творческия процес зад необичайните си картини, с които експериментира от 2000 г. Вижте повече за "Микеланджело на Excel" в следващото видео: