Коледните колекции гримове от най-големите в бранша вече са на пазара. С какво ще ни изненадат и дали ще го направят тази година големите козметични компании?!
Всяка година множество марки пускат нови продукти по повод новогодишните празници. Те са лимитирани и са посветени на блясъка на Коледа и Нова година. Гримът на 2016 е златото и всичко, което блести и привлича вниманието. Коледните колекции козметика и гримове са прекрасен подарък както за другите, така и за самите нас. Повечето от колекциите ще са налични на международния пазар от ноември 2016 г.

Tom Ford - Зимно слънце

Коледната колекция на Tom Ford е вдъхновена от редките слънчеви дни през зимата, когато бялото и златното доминират над всички останали цветове.  Тези дни са изключение, затова и гримовете за зимния сезон са създадени за изключителните дни. Не можем да не признаем, че опаковките на продуктите са изключително стилни - малки белоснежни кутии със златни рамки, пудра в меки цветове и нежна текстура...


Продукт звезда - едно от най-полезните неща в серията - сухо парфюмно масло за тяло с аромат на парфюма Soleil Blanc, който през най-студения месец ще ни напомня за лятото.  

Dolce & Gabbana - Барокови нощи

Разкошна козметика за разкошните вечери - това е тенденцията, която винаги следват италианците. Блясъкът присъства във всички техни коледни продукти - може да блестите буквално от главата до петите. Dolce & Gabbana ще предложат универсален набор от компактен хайлайтер и бронзант, четири цвята кремообразни сенки (бял, нюд, медночервен и черно), течна очна линия (сребърно, златно и бронзово) и блестяща пудра.

Продукт звезда - червилата Baroque Gold 47 и Baroque Black 190. 

Giorgio Armani Night Light
Малка колекция със само 2 нови неща, но наистина прекрасни - палитра със сенки, пудра, тонална основа и 3 нови цвята в палитрата с гланцове за устни Ecstasy Lacquer. Гримовете успешно съчетават празничност с възможност да се използват и след тези дни, а не да се превърнат в непотребна вещ с излишен блясък.

Продукт звезда - Holiday Palette — палитра от 10 матови и бляскави отенъка сенки, подходящи за всяка жена и случай. Под тях се крие пудра за сияние на кожата и плътна основа за контуринг в два цвята. 

NARS Sarah Moon
Ярко червено червило или такова с нюд ефект, лак в същата гама и спирала, която удължава миглите по естествен начин. С гримовете може да си направите както дневен, така и вечерен грим,което ги прави доста полезни и удобни.  

Продукт звезда - палитрата True Story Cheek & Lip Palette, която съдържа 4 цвята руж и молив за устни в наситен червен цвят. 

Bobbi Brown Wine & Chocolate
Тази година марката навърши 25 години и това беше повод за пускането на палитрата The Nude Library. Основен цвят на коледната колекция е кафявото, а вдъхновение за гримовете са това, без което не минава нито един празник - вкусна храна и алкохол. В колекцията Wine & Chocolate влизат две палитри в топли и студени тонове, които съдържат по 4 цвята сенки и 3 очни линии в кафяво и бордо. Продукт звезда - лаковете са в прекрасни наситени цветове - тъмно кафяво, с цвят на вино, розово,  бежово и червено. Блестящите полусенки в златно придават космически вид на продуктите. 

MAC Nutcracker Sweet Colour
Коледната колекция на MAC е доста голяма. Основният й цвят е ярко розовото - Rose с металически нюанси и Process Magenta — фуксия.

Продукт звезда - комплект от 4 четки за грим.  с различна цел.
В средата на кутията има набор от блестящи пигменти и глитери в различни цветове.