Чували сте, че определени предмети могат да донесат защита и успех на своя притежател? Какъв е успешният талисман обаче до голяма степен зависи от зодията.

Снимка: istockphoto.com

Хората в миналото са носели избрани предмети при свещеници или мъдреци, за да ги пречистят и наситят с енергия. След това същите тези вещи са ползвали, за да се пазят от неприятности и зли очи в жиовта.

Евгений Косман, който е експерт по езотерика, използва Таро и споделя кои талисмани защитават различните зодиакални знаци.

Снимка: iStock

Първите 6 зодии и техните амулети вижте във видеото.

Везни

Амулетът на зодия Везни трябва да е красив и изтънчен. Ефирната и романтична природа на Везните ще бъде защитена от бижута от бронз, сребро и мед. Обърнете внимание на луксозни аксесоари и дрехи, които подчертават вашата индивидуалност.

Скорпион

При избора на своя амулет трябва да се спазва едно правило – това да е нещо, избрано спонтанно и напълно неочаквано. Вашите цветове са черно, червено и синьо.

Стрелец

Вие сте надарени със силата да направите амулет от всичко, което докоснете. Когато избирате камъни, трябва да изберете яспис, аметист или изумруд. Флоралните щампи и преобладаването на червени и бели цветове ще ви помогнат в плановете ви.

Козирог

Талисманите от дърво или бронз са идеални за вас. Силата на земята, подобно на силата на мъдростта и знанието, затворена в дървен амулет, ви помагат да укрепите авторитета си сред хората. Изберете практични и удобни амулети, които могат да бъдат с вас през целия ден.

Водолей

Тези представители на въздушния елемент се нуждаят от талисмани, които развиват тяхната интуиция и креативност. Висулка във формата на полумесец, бижута от сребро и сребро са много подходящи. Цветът на амулета е много важен. Препоръчват се сребристи, зелени и сини нюанси.

Риби

Мечтателните Риби могат да подчертаят и защитят своята индивидуалност с аметист, перли и лунен камък. За тези представители на водния елемент е много важно да изберат талисман със силна енергия. Вашата интуиция ще ви подскаже на какво точно трябва да обърнете внимание. Идеални са гривни със скъпоценни камъни и аксесоари, изпълнени с изтънченост и мистика.

Вашият амулет ще работи най-добре, когато вярвате в неговата сила. Носете го винаги със себе си, опитайте се да не се разделяте с него дори за минута и помнете, че магията живее във всеки от вас.